joulukuu 2013

30
Jou

Helsingin pörssin uudet yhtiöt vuonna 2013 - mistä sinä haluat tarkemman analyysin?

Vuosi 2013 alkaa lähestyä loppuaan ja tämän vuoden saldona myös Helsingin pörssi on saanut viimein hieman uutta verta. Vuoden aikana Helsingin pörssiin on listautunut viisi uutta yhtiötä: Restamax, Orava Asuinkiinteistörahasto, Caverion, Munksjö ja Taaleritehdas. Nämä tarjoavat varsin erilaisia, mutta kiinnostavia mahdollisuuksia osakesijoittajille.

23
Jou

Useamman S-ryhmän osuuskaupan jäsenyys - turvallinen ja tuottava sijoitus

Sekä tutut että tämän blogin lukijat kysyvät minulta usein, että mihin osakkeeseen tai rahastoon kannattaa sijoittaa ensimmäiset 1 000 euroa. Vastaukseni tähän kysymykseen on ollut jo vuosia sama: älä osta mitään osaketta tai rahastoa, vaan sijoita ensimmäiset 1 000 euroasi useamman S-ryhmän osuuskaupan jäsenyyteen. Useat osuuskaupat maksavat nimittäin niihin sijoitetuille osuuspääomille erittäin hyvää tuottoa erittäin pienellä riskillä.

12
Jou

Fortum teki järjettömän hyvät kaupat, mutta todellinen jackpot vasta tulossa?

Fortumin osakkeenomistajille, myös allekirjoittaneelle, tämä päivä toi erinomaisia uutisia. Fortumin sähkönsiirtoliiketoimintojen strateginen arviointiprosessi on ollut käynnissä tammikuusta 2013 lähtien ja tänään Fortum tiedotti, että se arvioi parhaaksi vaihtoehdoksi sähkönsiirtoliiketoimintojen myynnin.

1
Jou

Marraskuu 2013: Nousu jatkuu vahvana odottavista tunnelmista huolimatta

Marraskuussa pörssit jatkoivat vahvaa nousuaan niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa ja erinäisiä ennätyksiä meni jälleen rikki. Esimerkiksi Yhdysvaltojen keskeinen S&P 500 -indeksi on noussut yhtäjaksoisesti nyt yhdeksän viikon ajan. Tämä on pisin yhtäjaksoinen nousuputki sitten vuoden 2004 tammikuun. Talouden elpymisen merkit ovat kuitenkin edelleen ristiriitaiset, joten vaaran merkkejä on ilmassa.