syyskuu 2013

25
Syy

GTA V -hypetys tarjoaa myös mielenkiintoisen sijoitusmahdollisuuden

Kaikkien aikojen suurimman konsolipelin tittelin saanut Grand Theft Auto V on luultavasti viime aikoina tullut tutuksi, vaikkei olisi koskaan pelikonsoleihin koskenutkaan. Viime viikolla julkaistusta konsolipelistä tuli maailman nopeimmin miljardin dollarin myynnin ylittänyt viihdetuote. Tämä maaginen rajapyykki meni rikki vain kolmessa päivässä.

24
Syy

Ihanaa Neste Oil, ihanaa

Salkkuni suurimmalla sijoituksella, Neste Oililla, on ollut hurja vuosi - positiivisessa mielessä. Aikanaan paljon kritisoitu ja sijoittajien riippakivenä pitämä Uusiutuvat polttoaineet -liiketoiminta on tehnyt viimein läpimurron ja siitä on syntynyt tämän vuoden aikana todellinen kultakaivos. Jos kaikki menee hyvin, tähän mennessä nähty on kuitenkin vasta alkua tulevaisuuden uudelle menestystarinalle.

19
Syy

Nokian kurssi nousee kohisten - psykologinen 5 euron raja rikki!

Microsoft-kaupan myötä Nokian osakekurssi lähti lentoon, joka tuntuu jatkavan kauas ja korkealle. Tänään Nokia rikkoi omalla tavallaan psykologisen 5 euron rajan ja osakkeella käytiin kauppaa aamulla parhaimmillaan 5,10 euron tasolla. Ennen Microsoft-kauppaa Nokian kurssi oli aika tarkalleen 3,00 eurossa, joten muutamassa viikossa osakkeenomistajat ovat saaneet nauttia peräti 70 prosentin arvonnoususta!

18
Syy

Helsingin pörssi menetti yhden yhtiön - Tiimari konkurssiin

Pörssiyhtiöiden konkurssit ovat harvinaisia, mutta Tiimarin tämän päiväinen konkurssiin hakeutuminen on hyvä muistutus siitä, että osakesijoittaja voi menettää myös kaiken. Tiimarin kehitystä seuranneille konkurssiuutinen ei varmasti tullut yllätyksenä. Viidessä vuodessa yhtiön markkina-arvosta oli ehtinyt sulaa jo 99 prosenttia.

9
Syy

Jorma Ollilan intressiristiriita tienkäyttömaksua suunnittelevassa työryhmässä

Jorma Ollila on parhaillaan johtamassa liikenne- ja viestintäministeriön tienkäyttömaksuja suunnittelevaa työryhmää, jonka välituloksia esiteltiin viime viikolla. Työryhmä esittää, että kiinteät auto- ja ajoneuvoverot korvattaisiin kilometriperusteisella käyttömaksulla, jonka taso olisi 6,8 snt/km. Ajatuksena olisi korvata tällä verolla osittain tai kokonaan autoiluun nykyisin liittyvät verot.

5
Syy

Elokuu 2013: Stock Picking -strategia tuottaa tulosta

Syyskuu on lähtenyt käyntiin monessa suhteessa hektisissa merkeissä, joten elokuun kuukausikatsaus tulee muutaman päivän myöhässä. Elokuussa sijoittajien mielenkiinto kohdistui ennen kaikkea osavuosikatsauskauden viimeisiin tulosjulkistuksiin. Keskimäärin osavuosikatsauskausi sujui odotetusti, mutta joukkoon mahtui myös positiivisia ja negatiivisia yllätyksiäkin. Oma Stock Picking -strategiani menestyi osavuosikatsauskaudella erinomaisesti, kun yksi salkkuni merkittävimmistä yrityksistä yllätti markkinat täysin!

5
Syy

Uudistuksia blogissa

Miljonaariksi.com on kokenut tänään muutamia uudistuksia, joilla pyritään aktivoimaan sivuston laajaa lukijakuntaa kommentoimaan ja keskustelemaan artikkeleiden yhteydessä aiempaa enemmän.

Sivustolla aiemmin ollut keskustelufoorumi on suljettu ainakin toistaiseksi, koska keskustelu siellä ei koskaan lähtenyt lentoon. Osaltaan tämä johtunee keskustelufoorumin heikosta käytettävyydestä ja rekisteröitymispakosta.

4
Syy

Viestintävirasto keskeyttää taajuushuutokaupan - sattumaa vai ei?

Vain muutama arkipäivä sen jälkeen, kun olin julkaissut Suomen 800 MHz:n taajuushuutokauppaa kritisoivan blogitekstin, jonka myös Taloussanomat noteerasi, Viestintävirastosta kuuluu vihdoin uutisia taajuushuutokauppaan liittyen.

3
Syy

Microsoft ostaa Nokian puhelimet ja keskittää matkapuhelinten tuotekehityksen Suomeen - vuosikymmenen uutispommi Suomen talouselämässä

Nyt on käsillä historiallinen päivä. Microsoft ostaa Nokian puhelinbisneksen 5,44 miljardin euron käteissummalla ja keskittää Microsoftin matkapuhelinten tuotekehityksen Suomeen. Nokialle jää kaupan jälkeen NSN-verkkobisnes, HERE-paikannuspalvelut, patenttisalkku ja merkittävä osa teknologiakehityksestä.