huhtikuu 2013

17
Huh

Nokia-ennuste: 7,1 miljoonaa Lumia-puhelinta Q1:llä

Nokian ensimmäisen vuosineljänneksen tulosjulkistus on aivan ovella (tänä torstaina klo 13:00). Viime hetkellä julkaisen vielä jatkoa viime vuoden lopun artikkelisarjalle, jossa alun perin pyrin ennustamaan viime vuoden viimeisen neljänneksen Lumia-myyntiä. Tiedoksi niille, joilta aiemmat artikkelit ovat jääneet lukematta, ennusteeni perustuu siis laskennalliseen malliin, joka hyödyntää Googlen hakudataa Lumia-malleihin liittyen.

3
Huh

Maaliskuu 2013: Jenkkiosakkeet pelastivat salkkuni toistamiseen

Maaliskuussa talousuutisia hallitsi Kyproksen kriisi, minkä seurauksena epävarmuus euron ympärillä on jälleen kasvussa. Ikävä sanoa näin, mutta tämä on ollut ainoastaan positiivinen uutinen itselleni, sillä se on osoittanut USA:n osakemarkkinoita painottavan strategiani oikeaksi valinnaksi tällä hetkellä. Jenkkiosakkeet pelastivat salkkuni jo toista kuukautta peräkkäin, sillä euro on menettänyt kahdessa kuukaudessa arvoaan yli 6 % USA:n dollaria vastaan.

3
Huh

Nokian (positiivinen?) tulosvaroitus tänä torstaina erittäin todennäköinen

Nokian tammi-maaliskuun tulosjulkistus on tapahtumassa virallisesti 18.4. eli reilun kahden viikon päästä torstaina. Silmät kannattaa pitää auki kuitenkin jo huomenna torstaina. Arvioni mukaan on hyvin todennäköistä, että Nokialta tulee tulosvaroitus ja ennakkotietoja alkuvuoden tuloksesta jo tänä torstaina. Arvioin, että tämän tapahtuman todennäköisyys on jopa yli 50 %.

Mistä tämä sitten johtuu?