joulukuu 2012

31
Jou

Lumia-ennustehaaste, lopullinen ennuste: 7,4 miljoonaa Lumiaa Q4:lla

Vuoden viimeistä päivää viedään ja nyt on luvassa viimeinen Lumia-myyntiennusteen päivitys. Joulun aikoihin Googlen hakutilastoissa tuli voimakas piikki monien Lumia-mallien kohdalla ja tämä heijastuu myös uusimpaan ennusteeseen. Lopullinen ennuste Lumia-puhelinten myynnistä Q4:lla on 7,4 miljoonaa kappaletta, kun aiempi ennusteeni oli 7,2 miljoonaa kappaletta.

23
Jou

Lumia-ennustehaaste, päivitys 4: vanhat Lumia-mallit nousussa

Vuosi lähestyy loppuaan ja nyt on menossa jo toiseksi viimeinen Lumia-ennuste kuluvalta vuodelta. Uusimmassa ennusteessa myytyjen Lumia-puhelinten kokonaismäärässä ei tapahtunut muutosta aiempaan. Viimeiset kaksi viikkoa ennustemallini on siis antanut 7,2 miljoonaa myytyä Lumiaa viimeisellä vuosineljänneksellä. Sen sijaan uusimmassa ennusteessa tapahtui pientä liikehdintää mallikohtaisten ennusteiden osalta.

16
Jou

Lumia-ennustehaaste, päivitys 3: edelleen yli 7 miljoonaa Lumiaa Q4:lla

Tässä kolmas päivitys Lumia-myyntiennusteeseen. Googlen hakutrendien nousu on tasoittunut ja kuluvan vuoden viikotkin alkavat käymään jo vähiin. Tässä tilanteessa aiempi ennuste ei juurikaan muuttunut tällä kertaa. Tuoreimmalla Googlen hakudatalla päivitettynä ennustemallini antaa edelleen 7,2 miljoonaa myytyä Lumiaa viimeisellä vuosineljänneksellä.

9
Jou

Lumia-ennustehaaste, päivitys 2: 7,2 miljoonaa Lumiaa Q4:lla

Tässä jälleen viikottainen Lumia-myyntiennusteen päivitys. Googlen hakutrendit ovat Lumioiden osalta edelleen vahvasti nousussa ja tämän myötä myös ennusteeni päivittyy ylöspäin. Tuoreimmalla Googlen hakudatalla päivitettynä ennustemallini antaa nyt 7,2 miljoonaa myytyä Lumiaa viimeisellä vuosineljänneksellä. 

8
Jou

Osakekurssien kehitys enteilee Nokian paluuta ja Applen kultakauden päättymistä

Nokian on osakekurssi on lähtenyt viimeisen parin viikon aikana rakettimaiseen nousuun. Nousua on siivittänyt erityisesti uutiset uusien Lumia-puhelinten voimakkaasta kysynnästä sekä uusien puhelinten saamat hyvät arviot. Kuluneella viikolla nousun jatkumista tuki uutinen Nokian yhteistyösopimuksesta Kiinan suurimman matkapuhelinoperaattorin China Mobilen kanssa. Nokia tuo China Mobilen kautta Kiinan markkinoille suunnatun Lumia 920T -puhelimen. Tämä oli taisteluvoitto Nokialle ja häviö ennen kaikkea Applelle, jonka on kerrottu myös neuvotelleen China Mobilen kanssa.

2
Jou

Lumia-ennustehaaste, päivitys 1: 6,7 miljoonaa Lumiaa Q4:lla

Tässä ensimmäinen päivitys kuluneella viikolla startanneeseen Lumia-ennustehaasteeseen. Ennustemallini on nyt päivitetty tuoreimmalla Googlen hakudatalla, jonka trendi on Nokian uusien Lumioiden osalta edelleen vahvasti ylöspäin. 

Alkuperäinen myyntiennusteeni oli 5,8 miljoonaa myytyä Lumiaa Q4:lla, mutta tuoreimmalla datalla päivitettynä ennusteeni nousi peräti 6,7 miljoonaan puhelimeen. Kiinnostus Lumiaa kohtaan on siis kasvussa ja sen pitäisi näkyä myös myynnissä. Mielenkiinnolla odotan, miten tämä kehittyy jatkossa.

2
Jou

Marraskuu 2012: Vahvaa kehitystä vaikeista ajoista huolimatta

Epävarmoista ajoista huolimatta osakkeiden kehitys erityisesti Helsingin pörssissä oli marraskuussa varsin positiivista. Taloustilanteeseen liittyy edelleen paljon epävarmuutta ja yt-uutiset ovat lähes päivittäisiä. Osakkeiden hinnoissa tämä on näkynyt jo pitkään ja marraskuun pienestä noususta huolimatta osakkeet ovat edelleen hyvin alhaisella tasolla.