marraskuu 2012

28
Mar

Lumia-ennustehaaste loppuvuodelle

Eilinen artikkelini, joka käsitteli Nokian Lumia-puhelinten myyntiennustetta vuoden viimeiselle neljännekselle, keräsi yllättävän paljon kiinnostusta ja poiki muutamia yhteydenottoja. Artikkeli lähti myös kiertämään laajemmin sosiaalisissa medioissa, minkä seurauksena eilen meni myös blogin tämän vuoden kävijäennätys rikki yli 1000 lukijan voimin.

27
Mar

Ennuste: Lumioita kaupaksi Q4:lla reilusti yli 5 miljoonaa

Nokian uusien Windows Phone 8 -puhelimien ympärillä on ollut viime viikkoina paljon positiivista pöhinää. Useat kaupat ympäri maailmaa ovat raportoineet voimakkaasta kysynnästä, joka ylittää tarjonnan. Tämä on herättänyt myös paljon spekulointia: Onko puhelimien tuotanto yksinkertaisesti vielä pientä? Onko Nokialta taktinen liike rajoittaa tarjontaa alkuvaiheessa? Vai onko tosiaan niin, että puhelimien kysyntä yksinkertaisesti on räjähtänyt käsiin?

4
Mar

Lokakuu 2012: Osavuosikatsauskausi toi sekä jättiyllätyksiä että -pettymyksiä

Lokakuussa alkanut osavuosikatsaus on tähän asti edennyt hyvin kaksijakoisissa tunnelmissa. Tietyllä tavalla historia toistaa itseään, sillä muutama vuosi sitten myös finssikriisi vaikutti yrityksiin hyvin eri tavalla. Osa yrityksistä porskuttaa edelleen mallikkaasti ja osaan yrityksistä taloustilanne taas heijastuu jo voimakkaasti.