elokuu 2012

20
Elo

Tietokoneet vievät meidän työt?

 

Uutiset yt-neuvotteluista ovat tänä vuonna olleet tuttu näky. Tänään vuorossa oli VR, joka ilmoitti vähentävänsä lipunmyynnistä noin 100 henkilötyövuotta. Useimmissa tapauksissa syy yt-neuvotteluihin on ollut kannattavuusongelmissa, mutta VR:n kohdalla työntekijöiden kohtaloksi koituivat automatisoidut prosessit.

16
Elo

Windows Phonen myynti lähti lentoon - ainakin Suomessa

Nyt on luvassa rohkaisevia uutisia Nokian osakkeenomistajille. Paljon tunteita suuntaan ja toiseen herättävä Windows Phone on lähtenyt todella hyvään vauhtiin ainakin osassa maista. Vahviten Windows Phonella menee Suomessa, jossa sen markkinaosuus on jo noin 12,6 %, kun katsotaan matkapuhelimien nettikäyttöä.

5
Elo

Heinäkuu 2012: Aurinko paistoi - ainakin pörssissä

Heinäkuun kesälomakausi on nyt takana, joten on jälleen kuukausikatsaksen aika (vaikkakin hieman myöhässä). Vaikka sää ei Suomessa lomaansa viettäneitä suosinutkaan kuin muutamana heinäkuun päivänä, pörsseissä sentään aurinko paistoi. Helsingissä osakekurssit kääntyivät nousuun jo kesäkuussa ja tämä nousu jatkui myös heinäkuussa, kuten kuukauden takaisessa katsauksessa ennakoinkin. Parhaillaan käynnissä on myös osavuosikatsauskausi, joka on oman arvioni mukaan mennyt positiivisissa merkeissä.