huhtikuu 2012

28
Huh

Tuloskausi alkanut positiivisissa merkeissä

Jos Nokian dramaattinen tulosromahdus unohdetaan, Helsingin pörssin yhtiöiden alkuvuosi on lähtenyt käyntiin positiivisissa merkeissä. Kulunut viikko oli yksi osavuosikatsauskauden mielenkiintoisimmista, kun kymmenet yhtiöt julkaisivat tuloksensa.

26
Huh

Neste Oilin Q1 ilahduttavaa luettavaa

Neste Oilin tänään julkaisema osavuosikatsaus oli varsin ilahduttavaa luettavaa. Perusbisnes vetää hyvin ja yhtiö teki siinä kohtalaisen hyvän tuloksen. Kiinnostavinta oli kuitenkin uusiutuvien polttoaineiden (NExBTL) liiketoiminnan kehittyminen. Se on lähdössä viimein hyvään vauhtiin.

24
Huh

Tässäkö Suomen uusi Angry Birds?

Kauppalehti uutisoi tänään suomalaisstartup DealDashista, joka on rakentanut muutamassa vuodessa tyhjästä yli 6 miljoonan euron nopeasti kasvavan bisneksen. Liikevaihdon kasvu on viime vuosina ollut keskimäärin 294 % vuodessa, eli tämän vauhdin jatkuessa yritykselle muodostuu nopeasti jopa kymmenien tai satojen miljoonien bisnes.

24
Huh

AT&T:n johtaja ylistää Lumiaa

Paistaa se päivä joskus risukasaankin. AT&T tulosjulkistuksen yhteydessä AT&T:n Mobility-yksikon toimitusjohtaja Ralph de la Vega ylistää Nokian Lumiaa.

CNBC:n lähetyksessä toimittajat keskittyvät kysymään de la Vegalta iPhonen menestyksestä ja tulevasta iPhone 5:sta, mutta de la Vega kääntää keskustelun toimittajien vastahakoisuudesta huolimatta Nokian Lumiaan. De la Vega kertoo Lumia 900:n olevan loistava laite ja uskoo, että se tulee menestymään mahtavasti.

21
Huh

Nokian tilannepäivitys - kriisi on nyt pahimmillaan

Heti alkuun pahoittelut taas uudesta Nokia-aiheesta. Blogin tarkoitus ei ole keskittyä Nokian analysoimiseen, mutta viime torstaista tulosjulkistusta ei yksinkertaisesti voi jättää kommentoimatta.

12
Huh

Nokia keskellä kauhuskenaariota - arvosta suli 3,8 miljardia euroa

Viimeiset kaksi päivää ovat olleet Nokian osakkeenomistajille yhtä painajaista. Nokian tiistaina antama tulosvaroitus sai Nokian kurssin taas kerran syöksyyn ja yhtiön markkina-arvosta on hävinnyt kahden päivän aikana noin 3,7 miljardia euroa.

1
Huh

Maaliskuu 2012: Pientä jäähdyttelyä vahvan alkuvuoden jälkeen

Maaliskuussa pörssin vahva alkuvuosi sai päätöksensä, kun katto tuli ainakin hetkeksi vastaan. Vuoden alusta lähtien esimerkiksi Helsingin yleisindeksi on noussut jo yli 12 %, joten pieni tauko on sinänsä ihan tervetullut ilmiö.