helmikuu 2012

21
Hel

eQ yllätti markkinat - ei tosin minua

Tulosjulkistuskausi jatkui tänään positiivisissa merkeissä, kun myös omasta salkustani löytyvä eQ julkaisi viime vuoden tuloksensa. Viime vuosi oli yleisesti ottaen haastavaa aikaa varainhoitoyhtiöille, mutta eQ selvitti vuoden mallikkaasti. Sekä yhtiön varainhoito-, Corporate Finance- että oma sijoitustoiminta tuottivat hyvin ja yhtiö teki 15,8 miljoonan euron liikevaihdolla 4,9 miljoonan euron tuloksen.

20
Hel

Helsingin pörssistä tuli hyljeksitty alisuoriutuja

Pörssit ovat toipuneet viime aikoina maailmalla todella voimakkaasti. Hurjinta meno on ollut Yhdysvalloissa, jossa esimerkiksi teknologiayhtiöiden NASDAQ-indeksi on jo noussut korkeammalle kuin mitä se oli ennen vuonna 2008 käynnistynyttä finanssikriisiä. Kaukana huipusta eivät ole myöskään Dow Jones ja saksalainen DAX-indeksi. Tällä kertaa pörssiralli ei ole kuitenkaan koskenut Suomea, jossa oma OMX Helsinki -indeksi matelee edelleen pohjalukemissa.

2
Hel

10 kiinnostavaa faktaa Facebookin listautumisannista

Facebookin matka kohti pörssilistautumista otti viime yönä Suomen aikaa suuren harppauksen, kun yhtiö toimitti listautumisantiin liittyvän lähes 200-sivuisen rekisteröintidokumentin. Listautumiseen liittyvien tarkkojen säännösten ansiosta yhtiö joutui nyt paljastamaan toiminnastaan enemmän kuin koskaan aiemmin. Tällä kertaa luvassa on siis 10 kiinnostavaa ja osittain myös pelottavaa Facebook-faktaa.

1
Hel

Tammikuu 2012: Vuosi käynnistyi komealla nousulla

Tammikuu oli pörsseissä yhtä juhlaa, kun kurssit lähtivät epävarmasta taloustilanteesta huolimatta vahvaan nousuun. Yksi merkittävimmistä syistä käänteeseen on tammikuussa alkanut tulosjulkistuskausi. Näyttää siltä, että monen yhtiön kohdalla markkinoilla oli todella pessimistiset odotukset, jotka ovat nyt osoittautuneet ylipessimistisiksi. Vielä on liian aikaista tehdä vahvoja johtopäätöksiä talouden suunnasta, mutta keväästä saattaa hyvinkin tulla valoisa.