tammikuu 2012

26
Tam

Nokia luo nahkaansa

Tämän päiväinen Nokian tulosjulkistus oli yksi tämän tulosjulkistuskauden odotetuimmista tapahtumista. Monet odottivat täydellista katastrofia, mutta toisin kävi. Nokian viime vuoden tulosta voi kokonaisuudessaan luonnehtia puolustusvoitoksi. Yhtiö menetti asemiaan rajusti, mutta kykeni siitä huolimatta tekemään positiivisen tuloksen, joka oli markkinoiden odotuksia parempi.

25
Tam

McDonald's - Still loving it

Kaikille tuttu McDonald’s on yksi niistä yhtiöistä, joita seuraan jatkuvasti. Yhtiö on löytynyt salkustani vuoden 2010 tammikuusta lähtien ja se on tällä hetkellä yksi merkittävimmistä sijoituksistani. McDonald’sin omistaminen on onneksi ollut viime vuosina yhtä juhlaa, sillä yhtiön voittokulku on jatkunut suhdanteista riippumatta.

20
Tam

eBay - entisestä kuplayhtiöstä tuli todellinen löytö

Rapakon takaisia sijoituskohteita etsiessäni huomioni kiinnittyi tällä viikolla tulosjulkistuksensa tehneeseen eBayhin. 2000-luvun alun IT-kuplan jälkeen yhtiön arvon kehittyminen ei ole ollut erityisen vahvaa, mutta nyt ollaan ehkä vedenjakajalla. eBayn arvo on nykyiseen tuloksentekokykyyn nähden erittäin maltillinen ja sen tulevaisuus näyttää hyvältä.

17
Tam

Euron alamäki jatkuu - eikä hyvältä näytä

Viime syyskuussa kirjoitin, kuinka mielestäni oli syytä hakea suojaa heikentyvää euroa vastaan esimerkiksi Yhdysvaltain dollarista ja Ruotsin kruunusta. Kulunut neljä kuukautta onkin mennyt juuri niin kuin odotin. Vaikka dramaattista romahdusta ei ole tapahtunut, euro on menettänyt arvoaan tasaisen varmasti.

10
Tam

Passiivinen tulo - avain taloudelliseen riippumattomuuteen

Alusta saakka blogini kantava teema on ollut taloudellinen riippumattomuus ja sen saavuttaminen. Tästähän juontaa myös blogini nimi, sillä uskon, että miljoonan euron sijoitusvarallisuudella voi nykymaailmassa saavuttaa aseman, jossa varallisuudesta saatavat passiiviset tulot kattavat kaikki elämisen menot.

2
Tam

Joulukuu 2011: Laskuvuosi päättyi laskuun

Myös joulukuu oli useimmissa pörsseissä laskukuukausi, joten vuosi päättyi tutuissa tunnelmissa. Laskusta huolimatta markkinat ovat nyt erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa, sillä osakkeiden arvostustasot ovat todella alhaalla ja vuoden 2011 tulosjulkistuskausi odottaa vain muutaman viikon päässä.