heinäkuu 2011

28
Hei

USA:n poliittisessa pelissä panoksena maailmantalous

Yhdysvalloissa eletään kriittisiä aikoja. Viiden päivän kuluttua liittovaltiolta loppuu rahat, ellei velkakaton ylärajaa nosteta. Rahojen loppuminen johtaisi luonnollisesti siihen, että joiltain jäisivät rahat saamatta. Käytännössä tästä saattaisivat kärsiä esimerkiksi eläkeläiset, julkiset palvelut tai pahimmassa tapauksessa USA:n velkojat.

26
Hei

McDonald's - I'm loving it

Viime viikolla tuloksensa julkaissut McDonald’s ei pettänyt tälläkään kertaa. Yhtiö on löytynyt myös omasta osakesalkustani reilun puolentoista vuoden ajan ja edellisen kerran lisäsin McDonald’sia salkkuuni juuri viime kesäkuussa. Vaikka osakesijoitukseen liittyy aina riski, niin McDonald’s on pitkään ollut yksi vakaiten kasvavista yhtiöistä. Eniten pidänkin juuri siitä, että McDonald’s on sijoituksena kuin pankkitili, mutta suuremmalla korolla.

23
Hei

Sijoitus internetin keskipisteeseen

Google on sijoitusmielessä erittäin mielenkiintoinen yhtiö, sillä se on ollut internetin keskipiste jo yli vuosikymmenen ajan ja saa palvelujensa ansiosta ison osan koko internetin mainosrahoista. Noin viikko sitten julkaistu Googlen osavuosikatsaus oli myös uskomatonta luettavaa, sillä yhtiö kykenee edelleen huimiin kasvulukuihin. Huhti-kesäkuussa Googlen liikevaihto kasvoi 32 % vuoden takaiseen verrattuna ja oli 9,03 miljardia dollaria. Osakekohtainen tulos kasvoi peräti 34,5 % ja oli 7,68 dollaria osaketta kohden.

21
Hei

Perspektiiviä sijoittamiseen

Tänään torstaina eletään taloudessa erittäin kriittisiä hetkiä, kun EU:n päättäjät pitävät hätäkokousta Kreikan ja muiden ongelmavaltioiden tulevaisuudesta. Tilanne muistuttaa pelottavan paljon vuoden 2008 finanssikriisiä. Nyt ongelmissa ovat kuitenkin pankkien sijaan yksittäiset valtiot, vaikka toki Kreikan tai jonkun muun valtion maksuhäiriö leviäisi nopeasti myös pankkeihin ja sitä kautta koko talouteen. Tätä ketjureaktiota parhaillaan pyritäänkin estämään, koska kukaan ei tiedä, mihin se lopulta johtaisi.

12
Hei

Politiikka laukaisee muutoksen asuntomarkkinoilla?

Käsittelin aiemmin tänä keväänä Helsingin asuntomarkkinoita, jossa asuntojen hinnat ovat sijoittajan näkökulmasta nousseet analyysieni perusteella epäterveelle tasolle. Asuntomarkkinoilla tikittää pommi -kirjoituksessa otin esille etenkin asuntojen hintojen ja vuokrien epäsuhdan. Jotta markkinat olisivat järkevällä tasolla, täytyisi joko vuokrien nousta noin 20 % tai asuntojen
hintojen laskea noin 15 %.

1
Hei

Kesäkuu 2011: Suurien siirtojen kuukausi

Kesäkuu oli talousmaailmassa kesäkuukaudeksi harvinaisen tapahtumarikas - ikävä kyllä negatiivisessa mielessä. Helsingissä pörssejä painoi alas niin Suomen uusi hallitusohjelma kuin Kreikan kriisikin. Pientä valoa nähtiin vasta kuun viimeisinä päivinä, mutta optimismin jatkumisesta ei ole mitään takeita. Suomessa ja euroalueella kasvanut epävarmuus sai myös minut tekemään merkittäviä siirtoja sijoituksissani.