toukokuu 2011

31
Toukokuu

Standard & Poor's huolestui Pohjoismaiden velkaantumisesta

Luottoluokittaja Standard & Poor’s julkaisi eilen raportin, jossa ilmaistiin huoli Pohjoismaiden velkaantumisesta. Pohjoismaiden talous on viime vuosina kehittynyt suhteellisen vakaasti, mutta myös velkaantuminen on kasvanut tässä yhteydessä voimakkaasti. Ongelmiahan ei synny niin pitkään kuin taloustilanne jatkuu ennallaan. Suuri kysymysmerkki kuitenkin on, että mitä tapahtuu, kun taloustilanne muuttuu seuraavan kerran.

29
Toukokuu

Euroopan keskuspankkia uhkaa Lehman Brothersin kohtalo?

Yksi totuudenmukaisimmin Euroopan velkakriisistä raportoinut saksalainen lehti Spiegel nostaa esiin mielenkiintoisen seikan Euroopan velkakriisistä. Suomessakin on paljon korostettu ”sijoittajien vastuuta” velkakriisistä, mutta nurinkurista tilanteessa kuitenkin on, että suurimpia sijoittajia olemme me kaikki. Euroopan keskuspankin taseessa on nimittäin valtavat kriisimaiden velkoihin liittyvät vastuudet ja Euroopan keskuspankin rahoittamisesta vastaamme me kaikki.

19
Toukokuu

Sosiaalinen media siirtyi rytinällä pörssiin

Tämä päivä on jäänee jonkinlaiseksi sosiaalisen median merkkipaaluksi. Tänään nimittäin ensimmäinen nykyiseen aaltoon kuuluva sosiaalinen verkostopalvelu LinkedIn listautui pörssiin Atlantin toisella puolella.

11
Toukokuu

Pikavipit saamassa villejä piirteitä

Pikavippimaailmasta kuuluu jälleen mielenkiintoisia uutisia. Useita pikavippi- ja kulutusluottopalveluja pyörittävä OPR-Vakuus Oy on nimittäin laajentanut toimintaansa. Yhtiö ei enää ainoastaan myönnä lainoja, vaan ottaa nyt yleisöltä vastaan myös sijoituksia, joille se lupaa 5,0 % verottoman vuosituoton.

3
Toukokuu

Nokian yhtiökokous tarjosi muutakin kuin sirkushuveja ja byrokratiaa

Juuri päättynyt Nokian yhtiökokous keräsi ennätyssuuren määrän osakkeenomistajia paikalle. Itsekin olin nyt ensimmäistä kertaa paikalla Nokian yhtiökokouksessa reilun 3000 muun osakkeenomistajan kanssa. Vaikka piensijoittajan vaikutusmahdollisuudet yhtiökokouksessa ovatkin olemattomat, niin tarjoaa se jokaiselle osakkeenomistajalle erinomaisen tilaisuuden käydä aistimassa, millaiset tunnelmat yrityksessä sillä hetkellä vallitsevat.

2
Toukokuu

Huhtikuu 2011: Tylsä kuukausi, vaikka Portugali odottaa nurkan takana

Huhtikuusta muodostui lopulta erittäin tasainen pörssikuukausi, mikä on toki tietystä näkökulmasta erittäin hyvä asia. Viime kuuta voisi luonnehtia jopa keskimääräiseksi pörssikuukaudeksi. Jos taloudessa ei tulisi ollenkaan yllätyksiä, kehitys olisi luultavasti kutakuinkin samanlaista kuin nyt oli.