huhtikuu 2011

29
Huh

Pelimerkit Nokiassa

Nokian laskeva trendi on jatkunut nyt lähes neljä vuotta, eikä tietenkään syyttä. Itse hyppäsin Nokian mukaan vajaa vuosi sitten, kun yhtiön arvostustaso oli mielestäni laskenut jo erittäin houkuttelevalle tasolle odotuksiin nähden. Jälkiviisas on aina helppo olla ja nyt tiedämme, että tein ensimmäisen sijoituksen Nokiaan hieman liian aikaisin. Olen järjestelmällisesti jatkanut Nokiaan sijoittamista laskevaan kurssiin myös tämän jälkeen. Lisäsin salkkuuni Nokiaa aluksi viime vuoden lokakuussa ja uusimman sijoituksen tein juuri tällä viikolla.

25
Huh

KONE etenee kuin kone

Viime torstaina tammi-maaliskuun tuloksensa julkaissut hissiyhtiö KONE jatkaa vahvaa kasvuaan. Liikevaihto kasvoi vuoden takaiseen verrattuna 5,1 % ja oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 1,05 miljardia euroa. Myös kannattavuus parantui huomattavasti, minkä myötä liikevoitto nousi 11,3 % ollen 118,7 miljoonaa euroa. Entistäkin positiivisemmaksi tilanteen tekee saatujen tilausten määrä. Tammi-maaliskuussa saatiin uusia tilauksia 16,8 % enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Tämä ennakoi kasvun jatkuvan myös lähitulevaisuudessa.

20
Huh

Kun viiden prosentin viikkotuotto ei riitä

Helmikuussa käynnistynyt WinCapita-oikeudenkäynti on surkuhupaisaa seurattavaa. WinCapita on yksi Suomen suurimmista talousrikoksista ja siihen liittyy paljon yksittäisiä tragedioita, joten aiheen vakavuutta ei pidä unohtaa. Käräjillä ilmi tulleet tarinat kertovat kuitenkin paljon ihmisten talousosaamisesta tai oikeastaan sen puutteesta. Ennen kaikkea ihmisten suhteellisuudentaju näyttää kadonneen täysin.

16
Huh

Turkiksilla tehdään nyt rahaa enemmän kuin koskaan

Helsingin pörssissä listatulla Turkistuottajat Oyj:llä menee nyt paremmin kuin koskaan aikaisemmin sen yli 70-vuotisen historiansa aikana. Viime maaliskuussa järjestetyssä huutokaupassa yli 3,2 miljoonaa minkin- tai ketunnahkaa vaihtoi omistajaa kauppasumman ollessa yhteensä noin 252 miljoonaa euroa. Tämä on sekä kappalemäärällä että myynnin arvolla mitattuna enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Erityisesti turkisten markkinahinnat ovat kovassa nousussa.

12
Huh

Tervetuloa takaisin korkovuoteen 2005

Vaikka historia ei olekaan tae tulevasta, sillä on tapana enemmän tai vähemmän toistaa itseään. Toivotankin kaikki tervetulleeksi takaisin vuoteen 2005. Se on nimittäin edellinen kerta, kun korot olivat nousussa ja samalla tasolla kuin nyt. Viimeiset pari vuotta olemme saaneet nauttia historiallisesti todella alhaisesta korkotasosta, mutta ne päivät näyttävät yhä vahvemmin olevan nyt takana.

2
Huh

Maaliskuu 2011: Kriisi on aina ostotilaisuus

Maaliskuun tapahtumat todistivat jälleen sen, että kriisin myötä voi myös aueta erinomaisia ostotilaisuuksia. Viime kuussa Japanin maanjäristykset yhdistettynä Libyan tilanteeseen heijastuivat selvästi osakemarkkinoille joka puolella maailmaa. Jälleen parhaiten pärjäsivät kuitenkin ne sijoittajat, jotka pitivät päänsä kylmänä ja menivät jopa vastavirtaan.