tammikuu 2011

31
Tam

Nokian aika käymässä vähiin

Nokian viime viikkoinen tulosjulkistus toi varmasti lyhytaikaisen helpotuksen osakkeenomistajille, mutta se ilo jää lyhyeksi. Nokian älypuhelimien tulevaisuus on edelleen suuri kysymysmerkki ja aika on käymässä vähiin. Nokia ja Intel tiedottivat uudesta Meego-käyttöjärjestelmästä jo lähes vuosi sitten, mutta Meego-puhelinta ei ole vieläkään näkynyt. Meego on auttamatta liian myöhässä, joten saattaa olla, että Nokiakin tulee vielä etsimään älypuhelimien pelastajaa jostain muualta.

25
Tam

Uutta verta Helsingin pörssissä

Tammikuun alussa saatiin Helsingin pörssiin kauan kaivattua uutta verta, kun ohjelmistopalveluyritys Innofactor muuttui julkiseksi osakeyhtiöksi. Kyseessä on viime vuosina nopeasti kasvanut yhtiö, joka on myös tulevaisuuden suhteen erittäin kasvuhakuinen. Uuden yhtiön taloudelliset tiedot ovat vielä toistaiseksi hieman kiven alla, minkä johdosta tässä voikin asiaan perehtyvälle olla erinomainen sijoitustilaisuus.

20
Tam

Uskalla sanoa ei

Sain juuri houkuttelevan töytarjouksen Helsingin pörssissä listatulta kansainväliseltä yritykseltä. Käytännössä minulle tarjottiin kansainvälistä junioritason paikkaa, josta olisi hyvät mahdollisuudet edetä organisaatiossa nopeasti. Nykyiseen tulotasooni nähden kuukausittaiset tuloni olisivat karkeasti arvioiden noin viisinkertaistuneet ja lähitulevaisuus olisi näyttänyt melko hyvältä. Kuten tekstini aikamuodosta voi jo päätellä, sanoin tarjoukselle ei.

14
Tam

Sosiaalinen media - IT-kuplan toinen tuleminen

Arvostuskuplaa on hyvin vaikea nähdä silloin, kun kuplaa ollaan vasta puhaltamassa. Minullakin kesti pitkään ennen kuin asia kävi ensimmäistä kertaa edes mielessäni ja vielä pidempään ennen kuin uskalsin sanoa tämän ääneen. Päivä päivältä olen kuitenkin yhä vahvemmin sitä mieltä, että sosiaalisten medioiden ympärille Facebook mukaan luettuna on rakentunut valtava kupla, jota voidaan pitää jopa IT-kuplan toisena tulemisena.

11
Tam

Kuulutko sinäkin 100 000 euron häviäjiin?

Tavallinen 40 vuotta lottoa pelannut perussuomalainen on peliuransa aikana hävinnyt kyseiseen peliin noin 24 tuhatta euroa, jos vaihtoehtoisena sijoituksena tarkastellaan osakesijoittamista. Tämän mielenkiintoisen laskelman suomalaisten lottoamisesta julkaisi eilen Taloussanomat. Laskelma ei minulle tullut yllätyksenä, mutta sai kuitenkin pohtimaan, että onko tässä edes koko totuus?

2
Tam

Joulukuu 2010: Vuosi päättyi hurjaan loppukiriin

Vaisun ja huolia täynnä olleen marraskuun jälkeen pörssit yllättivät joulukuussa ja sekä Suomessa että muualla maailmassa päädyttiin vuodenvaihteen alla hurjaan loppukiriin. Joulukuu olikin jälleen hyvä esimerkki siitä, kuinka pörssin käyttäytymistä on lyhyelläkin aikavälillä mahdoton ennakoida. Epävarman marraskuun jälkeen en itsekään odottanut joulukuulta suuria, mutta lopulta joulukuussa saatiin yhdessä kuukaudessa nauttia lähes keskimääräisen pörssivuoden koko vuooden tuotoista.