lokakuu 2008

30
Lok

Kuinka paljon asuntojen hinnoissa on ilmaa?

Ennustin viime kesäkuun blogimerkinnässäni jonkinasteisen asuntotaantuman iskevän myös Suomeen vielä kuluvan vuoden aikana. Viime viikkojen perusteella näin on nyt todellakin käymässä. Kiinteistövälittäjien mukaan vanhojen kerrostalokaksioiden hinnat laskivat huhtikuusta 8,4 %.

26
Lok

Rautaruukki - Maailmanlopun yritys?

Edellinen blogimerkintäni käsitteli kultaa, mutta mielenkiintoni on kohdistunut viime aikoina myös muihin metalleihin. Tällä hetkellä kukaan ei vielä tiedä, miten syvästi finanssikriisi tulee vaikuttamaan maailman reaalitalouteen. Niinpä nyt on oleellista pitää salkussa yrityksiä, jotka tulevat selviytymään mahdollisesta lamasta kunnialla ja pystyvät samalla säilyttämään myös tuloksentekokykynsä. Perinteinen suomalainen metalliteollisuusyritys Rautaruukki on mielestäni yksi tällainen yritys ja kaiken lisäksi se on tällä hetkellä naurettavan halpa.

23
Lok

Kilo kultaa tuo hyvät yöunet?

Lähes yksikään arvon mitta ei ole säilyttänyt voimaansa läpi vuosituhansien. Haasteena on etenkin tällaisina hetkinä se, että merkittävä osa maailman varallisuudesta perustuu pelkästään ihmisten, yritysten ja valtioiden välisiin sopimuksiin. Osakkeet, lainapaperit, talletukset ja jopa käteinen raha ovat pelkkiä sopimuksia. 500 euron setelillä on tietty ostovoima tänään, mutta se, että sillä on suunnilleen sama ostovoima myös huomenna edellyttää sitä, että kaikki noudattavat sopimuksia.

11
Lok

Kuvia historiasta

Elämme tammikuuta hetkellä A. Yrityksen X kurssi on kaksinkertaistunut puolessa vuodessa seitsemästä eurosta noin 14 euroon. Nousutrendi on vahva, mistä kertoo jo 100 päivän liukuva keskiarvokin. Kaikki näyttää valoisalta. Rahoitusalan lakimuutokset ovat mahdollistaneet täysin uudenlaisen liiketoiminnan.

6
Lok

Taas yksi musta maanantai

Tämän kertainen musta maanantai ei oikeastaan enää edes tuntunut miltään, koska viime viikkoina ne ovat olleet enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Tällä hetkellä kriisipesäke on tosin siirtynyt tänne Eurooppaan, jossa koko eurojärjestelmä tuntuu olevan kriisissä. Kriisin ennennäkemättömästä vakavuudesta kertoo paljon jo se, että osa Euroopan valtioista on muuttanut talletussuojansa äärettömäksi. Se siitä yhtenäisestä ja tasavertaisesta talouspolitiikasta.

1
Lok

Syyskuu 2008: Elämä vaikeina aikoina

Odotin syyskuusta tasaisen tylsää talouskuukautta. Olin totaalisen väärässä. Saimme kokea peräti kaksi mustaa maanantaita, mutta myös historiallisen kovia nousupäiviä. Piensijoittajalta vaaditaankin nyt kylmäpäisyyttä, sillä tällä hetkellä varmaa on ainoastaan epävarmuus.