syyskuu 2008

27
Syy

12 päivää myöhemmin

Nyt on kulunut 12 vuorokautta yhdestä taloushistorian karmeimmasta päivästä. Talouslehdet ennustivat koko finanssijärjestelmän romahtavan ja moni piensijoittaja, minä mukaan lukien, mietti, että tässäkö se nyt oli.

18
Syy

Onko naapurin ruoho vihreämpää?

Hajauttaminen on yksi osakesijoittamisen perustermeistä ja sitä voi tehdä monella eri tasolla: toimialakohtaisesti, ajallisesti tai esimerkiksi maantieteellisesti. Hajauttamalla pienennät merkittävästi salkkusi kokonaisriskiä, koska silloin tiettyyn toimialaan, ajan hetkeen tai maantieteelliseen alueeseen liittyvä negatiivinen tapahtuma ei aiheuta sinulle niin dramaattisia tappioita.

15
Syy

Veri virtaa Wall Streetillä

Tämä päivä jää historiaan. Mahdottomasta tuli mahdollinen. 158-vuotias arvostettu investointipankki Lehman Brothers ja 94-vuotias Merrill Lynch häviävät maan päältä.

13
Syy

Aloita sijoittaminen tänään!

Kuka tahansa voi taloudellisesta tai sosiaalisesta asemastaan riippumatta ryhtyä sijoittajaksi ja ottaa elämälleen uuden suunnan. Tähän tarvitaan ainoastaan päätös ja suosittelen, että teet sen nyt!

7
Syy

Ihmemaa Suomelta putosi pohja

Pörssisyksystä vaikutti aluksi tulevan tylsä, mutta viime viikko muutti kaiken! Helsingin yleisindeksi laski viikon aikana yli 10 prosenttia ja pelkästään perjantaina järkyttävät 5,17 prosenttia. Heikompia meno jo hirvittää.

Vielä keskiviikkona saimme lukea Nordean positiivisesta talousennusteesta, jonka mukaan Ihmemaa Suomi lähes ainoana maana Euroopassa ei joudu taantumaan, vaan selviää ainoastaan talouskasvun hidastumisella. Mahtavaa, jos näin käy, mutta viikon tapahtumat povaavat kuitenkin synkempää lähitulevaisuutta.

1
Syy

Elokuu 2008: Rahaa sataa ovista ja ikkunoista

Mitään rahasampoa en elokuussakaan sentään keksinyt, mutta loppukesä meni muuten varsin mukavasti. Iso kiitos kuuluu tietysti hyvälle työtilanteelle, mikä nyt lukukauden alkaessa tosin muuttuu, joten loppuvuonna varallisuuden kasvuvauhti ei näillä näkymin ole enää yhtä vahva. Ellen sitten jossain vaiheessa keksi sitä todellista rahasampoa.

Elokuussa varallisuuteni kasvoi 2 641,30 euroa päätyen 22 950,98 euroon. Välillä olo alkaa tuntua jo vauraalta ja sehän tässä onkin yksi tärkeimmistä asioista. Vauraus on puoliksi mielentila.