elokuu 2008

28
Elo

Minulla on unelma

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen haluaa kunnallisvaalikampanjassaan kuulla suomalaisten suurista unelmista. Päätin kerrankin noudattaa SDP:n toiveita ja kertoa, mistä tavallinen suomalainen opiskelija unelmoi.

21
Elo

Helsingin kuplaosakkeet

Helsingin Pörssissä on nyt keskimäärin halpaa, mutta kaikki pilvilinnat eivät ole suinkaan sortuneet vielä. Aikaisemmissa teksteissäni olen analysoinut lähinnä yrityksiä, joihin itse sijoitan tai joihin sijoittamista harkitsen vakavasti. Tällä kertaa päätin lähestyä aihetta eri näkökulmasta. Esittelen siis kaksi yritystä, joista itse pysyn tällä hetkellä kaukana.

17
Elo

Joko sinulla on henkilökohtainen strategia?

Avain menestykseen millä tahansa elämän osa-alueella on strategian tekeminen ja sen mukaan toimiminen. Lähes kaikilta yrityksiltä löytyy paperille kirjoitettu strategia, mutta vain harva ihminen menee niin pitkälle. Henkilökohtaisen elämänstrategian tekeminen on kuitenkin todistetusti kannattavaa. Asiaa on tutkittu esimerkiksi Harvardin yliopiston opiskelijoilla ja opiskelijat, jotka olivat kirjoittaneet tulevaisuuden tavoitteensa paperille, ovat menestyneet elämässä keskimäärin opiskelukavereitaan paremmin.

11
Elo

Kuka tahansa voi olla Internet-yrittäjä

Sunnuntain Hesarin taloussivuilla oli mielenkiintoinen ja inspiroiva artikkeli ”Bisnestä etunimillä” (sivu E2, 10.8.2008). Juttu kertoi 28-vuotiaasta tamperelaisesta Bemmu Sepposesta, joka on Name Analyzer -nimisen Facebook-sovelluksen kehittäjä. Sovellus on lapsellisen yksinkertainen: se muodostaa käyttäjän etunimen kirjaimilla alkavia satunnaisia adjektiiveja, jotka ovat kertovinaan jotain käyttäjän persoonallisuudesta.

6
Elo

Nurkan takana odottaa prime-kriisi?

Yhdysvaltojen subprime-myrsky on edelleen täydessä vauhdissa ja vaikutukset näkyvät erityisesti Yhdysvaltain taloudessa vielä pitkään. Nurkan takana saattaa kuitenkin odottaa jotain vielä paljon pahempaa - prime-kriisi. Subprime-kriisi syntyi, kun maksukyvyttömille ihmisille myönnettiin järjettömän suuria lainoja. Mahdollinen prime-kriisi ei kuitenkaan aiheutuisi siitä, että priimaluokan ihmiset muuttuisivat maksukyvyttömiksi. He yksinkertaisesti jättäisivät lainansa maksamatta.

1
Elo

Heinäkuu 2008: Valoa tunnelin päässä

Aivan aluksi toivotan kaikki Plazan lukijat tervetulleiksi mukaan matkalle miljonääreiksi! Aikaisempaan verrattuna minkään blogini oleellisen asian ei ole tarkoitus muuttua, joten toivottavasti myös vanhat lukijani pysyvät edelleen mukana. Uusille lukijoille suosittelen aivan aluksi tutustumista ensimmäiseen blogikirjoitukseeni, josta paljastuu hieman syvällisemmin blogini tausta.