Windows Phonen myynti lähti lentoon - ainakin Suomessa

Nyt on luvassa rohkaisevia uutisia Nokian osakkeenomistajille. Paljon tunteita suuntaan ja toiseen herättävä Windows Phone on lähtenyt todella hyvään vauhtiin ainakin osassa maista. Vahviten Windows Phonella menee Suomessa, jossa sen markkinaosuus on jo noin 12,6 %, kun katsotaan matkapuhelimien nettikäyttöä.

Oheisessa kuvaajassa on esitetty Windows Phonen nettikäytön kehittyminen yhdeksässä eri maassa viime vuoden lopusta lähtien. Windows Phone on lähtenyt lentoon etenkin Suomessa, jossa se on reilussa puolessa vuodessa kasvattanut osuuttaan nettikäytöstä yli 10 prosenttiyksikköä. Viime joulukuussa Windows Phonen osuus oli vielä alle 0,6 %, kun nyt se on jo 12,6 %. Osuus nettikäytöstä ei kerro absoluuttista totuutta Windows Phonen markkinaosuudesta, mutta voidaan olettaa, että älypuhelimien osalta nettikäytön osuus ja markkinaosuus kulkevat kuitenkin käsi kädessä.

Windows Phonen markkinaosuus nettikäytöstä eri maissa.

Muiden maiden osalta luvut eivät ole aivan yhtä kaunista katsottavaa. Positiivista tosin on se, että kaikissa  tarkastelukohteena olevissa maissa Windows Phonen osuus on ollut jatkuvassa kasvussa. Suomen jälkeen Windows Phone on menestynyt suhteellisesti parhaiten Venäjällä, jossa sen osuus nettikäytöstä on tällä hetkellä noin 2,4 % ja Tanskassa, jossa osuus on 2,3 %. Yli 1 % osuuteen Windows Phone on noussut myös USA:ssa, Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Ruotsissa.

Tilasto perustuu verkkosivustojen kävijöitä mittaavan StatCounterin tilastoihin. StatCounter on käytössä tuhansilla verkkosivuilla, joten sen tilastot antavat hyvän kuvan todellisuudesta.

Mielenkiintoista Windows Phone -tilastojen seuraminen on luonnollisesti Nokian vuoksi. Windows Phone on tällä hetkellä lähes synonyymi Nokian Lumia-puhelimille, koska Lumian osuus viime aikojen myydyistä Windows Phone -puhelimista on joidenkin arvioiden mukaan jopa 80 %. 

Windows Phonet eivät siis Suomea lukuunottamatta ole lähteneet rakettimaiseen lentoon - ainakaan vielä. Suomen tilastot ovat täysin omaa luokkaansa ja on jokseenkin uskomaton saavutus vallata lähes 13 % osuus koko käytössä olevasta älypuhelinkannasta vain noin puolessa vuodessa. Itse näen myös muiden maiden tilastot positiivisena signaalina, sillä Lumia-puhelinten markkinaosuus on kasvanut tasaisesti kaikissa maissa.

Kaiken lisäksi uutta vauhtia on luvassa todennäköisesti jo 5. syyskuuta, kun Nokian ja Microsoftin huhutaan julkaisevan seuraavan sukupolven Windos Phone 8 -käyttöjärjestelmään perustuvia Lumia-malleja. Myös markkinoiden näkemys Nokiasta on selvästi muuttumassa, mistä on todisteena Nokian osakekurssin voimakas nousu viime aikoina. Jäädään siis odottamaan mielenkiinnolla tulevia viikkoja.

1 kommentti

17
Elo

Sivut

Kommentit