Tuloskausi alkanut positiivisissa merkeissä

Jos Nokian dramaattinen tulosromahdus unohdetaan, Helsingin pörssin yhtiöiden alkuvuosi on lähtenyt käyntiin positiivisissa merkeissä. Kulunut viikko oli yksi osavuosikatsauskauden mielenkiintoisimmista, kun kymmenet yhtiöt julkaisivat tuloksensa.

Positiivisia yllättäjiä ovat olleet mm. KONE, Uponor, YIT, Elisa, Outotec, Neste Oil ja UPM-Kymmene, jotka kaikki ovat raportoineen odotettua paremman tuloksen. Näistä yhtiöistä suurin yllättäjä oli Uponor, jonka tulos ampaisi yli 15 prosentin nousuun, kun yhtiön tulos kolminkertaistui vuoden takaiseen verrattuna. Odotetusti taas ovat suoriutuneet suurista yhtiöistä esimerkiksi Outokumpu, Wärtsilä, Ahlstrom, Stora Enso ja Metso.

Myös negatiivisia yllättäjiä löytyy tältäkin osavuosikatsauskaudelta. Nokia on itsestäänselvyys ja lisäksi odotettua huonommin on mennyt mm. Konecranesilla, Stockmannilla ja F-Securella.

Oleellista kuitenkin on, että positiivisia yllättäjiä on tähän mennessä ollut selvästi enemmän kuin negatiivisia. Vaikka taloustilanne on Euroopassa edelleen haastava, luo tämä uskoa tulevaisuuteen. Tuloskuntoon nähden useimmat osakkeet ovat edelleen maltillisesti hinnoiteltuja, joten uskon itse pörssissä olevan vielä selvää nousupotentiaalia loppuvuodelle.

1 kommentti

30
Huh

Sivut

Kommentit