Soittoäänibisneksen nousu ja tuho

Saamassani palautteessa monet ovat janonneet yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, miten oikein olen rahaa tehnyt. Nyt ajattelin raottaa hieman tätä verhoa ja kertoa soittoäänibisnekseni noususta ja tuhosta. Se on hyvä esimerkki myös siitä, kuinka tärkeää on olla ajan hermolla sekä kykenevä uudistumaan, kun markkinat muuttuvat.

2000-luvun alussa Nokian luoma innovaatio, eli tilattavat soittoäänet ja logot avasivat yllättäen minullekin hienon mahdollisuuden. Vuonna 2002 olin 15-vuotias ja opetellut tuohon mennessä ohjelmoimaan sekä tekemään nettisivuja. Intohimoa yrittämiseen löytyi jo siinä vaiheessa ja mietin kuumeisesti, miten saisin muutettua osaamiseni rahavirraksi.

Kesällä 2002 tarjoutui mielenkiintoinen tilaisuus, kun eräs suomalainen mobiilipalvelualan yritys etsi yhteistyökumppaneita. Nuoresta iästä ja pienestä uskottavuudenpuutteesta huolimatta otin yhteyttä yritykseen ja pian sopimus oli jo allekirjoitettu. Tehtävänäni oli siis myydä heidän tuottamiaan soittoääniä ja logoja haluamallani tavalla. Minä hoidin ainoastaan markkinoinnin, eli esimerkiksi palvelujen tekninen toteutus oli yhteistyökumppanin vastuulla.

Ennen lukion alkua tein nettisivut valmiiksi ja toiminta käynnistyi toden teolla. Hienointa koko touhussa oli, että ajallisen alkuinvestoinnin jälkeen koko prosessi pyöri automatisoidusti. Uudet soittoäänet, logot ja muut palvelut päivittyivät sivustolle automaattisesti, jolloin omaa aikaani kului liiketoiminnan pyörittämiseen korkeintaan muutama tunti viikossa. Soittoäänihän oli muutenkin mitä mainioin tuote. Soittoääni ei loppunut koskaan varastosta, eikä sen ostamiseen tarvittu edes käteistä. Myös markkinointi oli hoidettu helposti. Ainoa markkinointikanavani oli suosiotaan jatkuvasti kasvattava Google, jonka hakutuloksissa pyrin pääsemään mahdollisimman korkealle ja lopulta siinä onnistuinkin.

Vuonna 2002 soittoäänibisnekseni teki liikevaihtoa 1 265 euroa. Kun operaattori, teosto ja yhteistyökumppanini olivat ottaneet omansa välistä, yritykseni tilille liikevaihdosta kilahti noin 35 %. Vuonna 2003 hakukoneoptimointi alkoi vihdoin tuottamaan tulosta ja sivustoni löytyi hakutulosten kärkijoukosta, kun ihmiset etsivät erilaisia soittoääniä. Samoihin aikoihin ilmestyi myös uusi soittoääni-innovaatio nimeltä polyfoniset soittoäänet. Myynti lähti rakettimaiseen nousuun ja vuonna 2003 liikevaihtoa kertyi jo 7 160 euroa, eli kasvua tuli 466 %.

Vuonna 2004 meno vähän rauhoittui, mutta vuosi 2005 tuli olemaan parempi kuin koskaan olin uskaltanut toivoa. Noihin aikoihin javapelit alkoivat yleistymään ja myös minä sain ne valikoimiini. Kyseisenä vuonna myynti yli kolminkertaistui ja liikevaihtoa kertyi lähes 24 000 euroa. Ei ollenkaan hullummin siihen suhteutettuna, että yrityksen operatiivinen toiminta vei edelleen vain muutaman tunnin viikossa.

Vuosi 2005 oli kuitenkin myös kriittinen vuosi, sillä kilpailu alalla kasvoi huimasti. Lisäksi edistyneemmät käyttäjät osasivat ladata soittoäänet, logot ja pelit ilmaiseksi suoraan netistä, mikä romutti koko toimialan perusteita. Myynti alkoi hidastumaan loppuvuodesta ja silloin olisi pitänyt lähteä uudistamaan koko konseptia perusteellisesti. Tässä onnistui ehkä parhaiten Jamba, jonka palvelut myyvät ilmeisesti vieläkin ihan hyvin. Tuohon aikaan olin kuitenkin itse palvelemassa isänmaatani armeijan harmaissa, joten liiketoiminnan kehittämiselle ei yllättäen aikaa löytynytkään. Kun lopulta kotiuduin, tein vielä viimeisen yrityksen uudistaa palvelua, mutta peli oli jo menetetty. Annoin sivuston pyöriä omalla painollaan vielä muutaman vuoden, kunnes vuonna 2008 yhteistyökumppanini ei enää halunnut jatkaa sopimusta. En ollut enää kannattava kumppani. Liikevaihto oli tippunut jo 500 euron pintaan, joten toiminnan loppuminen harmitti ainoastaan nostalgisessa mielessä. Olinhan tuossa vaiheessa ollut soittoäänibisneksessä jo lähes kolmasosan elämästäni.

Mobiilipalveluliiketoimintani liikevaihto vuosina 2002-2008.
Mobiilipalveluliiketoimintani liikevaihto vuosina 2002-2008.

Vuosina 2002-2008 myin yhteensä yli 50 000 mobiilipalvelutuotetta, joten on melko todennäköistä, että joku lukijoistanikin on palveluani joskus käyttänyt. Soittoäänibisnes oli minulle kokonaisuudessaan äärimmäisen opettava kokemus. Siinä pääsin pienessä mittakaavassa kokemaan uuden toimialan rajun kasvun sekä sitä seuranneen kiristyneen kilpailun, joka lopulta koitui myös minun kohtalokseni. Ehkä tärkein saamani opetus kuitenkin oli, että maailmassa mikään ei estä ketään menestymästä. 15-vuotiaskin pystyi tekemään rahaa soittoäänibisneksellä, jos vain oli itse proaktiivinen. Näitä asioita kukaan ei kuitenkaan tullut opettamaan, vaan kaikki oli selvitettävä itse. Sama pätee edelleen kaikenlaisen yritystoiminnan kohdalla.

Jäi soittoäänibisneksestä lisäksi jotain konkreettistakin käteen, kuten alla olevasta varallisuuteni arvon historiallisesta kehityskäyrästä voi nähdä. Vuoteen 2006 mennessä kertyneestä varallisuudestani valtaosa on tullut soittoäänibisneksestä.

Kommentit