PureView-Lumia, langaton lataus ja Windows Phone 8 - siinäkö Nokian keskiviikon uutuudet?

Nokian ja Microsoftin keskiviikon tuotejulkistustilaisuus lähestyy, mutta aiemminkin tuoteuutuuksia julkisuuteen vuotanut Twitter-tili @evleaks ehti ensin. Vuodon perusteella Nokian tulevassa Lumia 920 -lippulaivamallissa on odotetusti Windows Phone 8 -käyttöjärjestemä, ja todellisina kilpailijoista erottuvina omonaisuuksina malliin on tuotu PureView-teknologia ja langaton lataus.

Nyt vuodetuissa kuvissa on esillä uudet Lumia 820- ja Lumia 920 -mallit, joista Lumia 920 on varsinainen lippulaivamalli. Käyttöjärjestelmänä on odotetusti Windows Phone 8 ja vuodon mukaan sen kamerassa on hyödynnetty PureView-teknologiaa. Tosin puhelimen kamerassa on ilmeisesti ainoastaan 8 megapikselin sensori, eli Nokia 808 -mallin 41 megapikseliä on vielä kaukana.

Nokian uutuusmallit: Lumia 920 ja Lumia 820.
Nokian uutuusmallit: Lumia 920 ja Lumia 820.

Vuodon mukaan julkistuksen varsinainen uutuus on langaton lataus, joka noudattaa Qi-standardia ja on siten yhteensopiva myös muiden samaa standardia noudattavien laitteiden kanssa. Vuodetuissa kuvissa on myös näkyvillä Nokian oma latauspad. Mikäli vuoto varmistuu keskiviikkona todelliseksi, Nokia on ensimmäinen matkapuhelinvalmistaja, joka tuo tämän teknologian kuluttajille puhelimeen sisäänrakennettuna.

Nokia Lumia 920 ja langattoman latauksen mahdollistava latauspad.
Nokia Lumia 920 ja langattoman latauksen mahdollistava latauspad.

Tiedot vuotanut @evleaks on tehnyt aiemminkin vastaavia todellisiksi varmistuneita vuotoja, joten on erittäin todennäköistä, että Nokialta todella on keskiviikkona luvassa ainakin nämä uutuudet. Tätä kirjoittaessa Nokian osakekurssi on noin 4,5 % nousussa, eli odotukset keskiviikkoa kohtaan ovat korkeat ja pientä hypeä on ilmassa. Nähtäväksi jää, saavatko nämä tai jotkut muut keskiviikkona julkaistavat tuotteet lopulta aikaan sen Wau-elämyksen, jota Nokialta nyt kaivataan. Jo nämä vuodot vahvistavat kuitenkin jo aiempaa käsitystäni siitä, että Nokia on jälleen oikealla polulla.

Kommentit