Palvelubisnes pelastaa taantumassa

Hissivalmistaja KONE julkaisi eilen osavuosikatsauksensa. Äkkiseltään voisi ajatella yrityksen olevan lähes kriisissä, koska globaalin taantuman takia rakentaminen on vähentynyt ympäri maailmaa. KONEen strategia kuitenkin puree erinomaisesti. Liikevaihto oli suurempi kuin koskaan aiemmin ja tuloskin heikkeni ainoastaan hieman.

KONE on hyvä esimerkki perinteisen tuotantoteollisuuden laajemmasta muutostrendistä. Rahaa ei enää tehdä ainoastaan myymällä laitteita. KONEenkin kohdalla juuri uusien laitteiden myynti on sakannut pahasti tässä taantumassa. Palveluliiketoimintaan tehdyt satsaukset palkittiin kuitenkin nyt ja KONEen omistajilla on syytä hymyillä. Yritys on yksi niistä harvoista, jonka osakekurssi on korkeammalla kuin vuosi sitten.

Palveluliiketoiminta on asia, johon aion itsekin kiinnittää yrityksissä entistä enemmän huomiota. Yritykset, jotka ovat arvoketjussa kaukana loppuasiakkaasta ja tuottavat bulkkikamaa, ovat nyt kriisissä. Hyviä esimerkkejä kriisitoimialoista ovat esimerkiksi amerikkalainen autoteollisuus ja suomalainen paperiteollisuus. Molemmilla toimialoilla yritykset ovat keskittyneet standardituotteiden tuottamiseen ja suora kontakti loppuasiakkaaseen on ollut hyvin heikko puhumattakaan tuotteiden palveluaspektista.

Ei palveluliiketoiminnan kehittäminen tietenkään ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Onhan jonkun myös tuotettava konkreettisia tuotteita. Arvoketjussa palveluiden merkitys näyttäisi kuitenkin jatkuvasti lisääntyvän. Toinen palveluiden etu on niiden kustannusrakenne. Perinteisessä tuotannossa suurimmat kustannukset aiheutuvat investoinneista tuotantolaitteisiin. Jos tuotteet eivät mene kaupaksi vanhaan malliin, ei tuotantokapasiteetista ja -kustannuksista pääsekään eroon kovin helposti. Palvelubisneksessä suurimmat kustannukset taas ovat henkilöstökustannuksia. Jos palvelut eivät mene enää kaupaksi, henkilöstöä on kyllä helppo ja halpa karsia. Kuulostaa tietysti raa’alta, mutta palveluliiketoiminnassa kysynnän muutoksiin voidaan yksinkertaisesti reagoida ketterämmin.

Olipa taloudellinen suhdanne mikä tahansa, kannattaa siis kiinnittää entistä enemmän huomiota yritysten palvelubisneksen osuuteen liiketoiminnasta. Yritykset, jotka hallitsevat sen osa-alueen hyvin, näyttävät menestyvän tässä taantumassa, eikä ole mitään syytä, miksi ne eivät menestyisi myös tulevaisuudessa.

Kommentit