Neste Oilin Q1 ilahduttavaa luettavaa

Neste Oilin tänään julkaisema osavuosikatsaus oli varsin ilahduttavaa luettavaa. Perusbisnes vetää hyvin ja yhtiö teki siinä kohtalaisen hyvän tuloksen. Kiinnostavinta oli kuitenkin uusiutuvien polttoaineiden (NExBTL) liiketoiminnan kehittyminen. Se on lähdössä viimein hyvään vauhtiin.

Tammi-maaliskuussa NExBTL:n myynti yli kaksinkertaistui vuoden takaisesta 193 miljoonasta eurosta 466 miljoonaan euroon. Samaan aikaan NExBTL:n käyttökate kääntyi positiiviseksi. Viime vuonna NExBTL:n käyttökate oli 21 miljoonaa euroa negatiivinen, kun nyt oltiin jo 22 miljoonaa euroa plussalla. Liikevoitto, jossa on huomioitu myös investointeihin liittyvät poistot, oli tosin vielä 2 miljoonaa euroa tappiolla.

Alkuvuoden NExBTL-tulos osoittaa, että vaikka Neste Oilin uusiutuvien polttoaineiden strategiaa on viime vuosina paljon kritisoitu, se voi hyvinkin olla pidemmällä aikavälillä juuri oikea suunta. NExBTL:stä ei vielä tänä vuonna tule Neste Oilin lypsylehmää, mutta potentiaalia siinä on valtavasti. Mikä tärkeintä, NExBTL:n käyttökate on ollut jo puolen vuoden ajan plussalla, eli sen kassavirtavaikutus on jo positiivinen.

Nykyisellä vauhdilla Neste Oil tulee tekemään tämän vuoden aikana selvästi yli euron osakekekohtaisen tuloksen. Lähivuosina potentiaalia on vielä selvästi parempaankin. Tähän nähden yhtiön tämän hetkinen noin 9 euron osakekurssi on varsin houkuttelevalla tasolla.

Kommentit