Maaliskuu 2012: Pientä jäähdyttelyä vahvan alkuvuoden jälkeen

Maaliskuussa pörssin vahva alkuvuosi sai päätöksensä, kun katto tuli ainakin hetkeksi vastaan. Vuoden alusta lähtien esimerkiksi Helsingin yleisindeksi on noussut jo yli 12 %, joten pieni tauko on sinänsä ihan tervetullut ilmiö.

Maaliskuussa Helsingin yleisindeksi laski noin 1,6 % ja päätyi 6035 pisteeseen. Oma osakesalkkuni voitti Helsingin yleisindeksin ja tuotto oli 0,7 % plussalla. Varallisuuteni kokonaisarvo kuitenkin laski hieman kuukauden takaisesta johtuen tavallista suuremmista menoista. Palautin mm. Kelalle noin 4 000 euron edestä saamiani opintotukia. Kiitokset kuitenkin korottomasta lainasta, joka tuotti viime vuonna hyvin!

Salkussani tapahtui maaliskuussa yksi muutos, kun ostin lisää Saga Fursin osakkeita 16,90 euron kurssilla noin 1500 euron erän. Saga Furs on taseeseensa ja tuloskuntoonsa nähden käsittämättömän halpa ja tähän yhtiöön tulen palaamaan vielä lähiaikoina.

Nyt eletään jälleen mielenkiintoisia aikoja, kun osavuosikatsauskausi alkaa noin kahden viikon kuluttua. Yksi mielenkiintoisimmista tapahtumista tulee jälleen olemaan Nokian tulosjulkistus. Nokia on edelleen keskellä muutosvaihettaan, mutta nyt yhtiöllä pitäisi olla jo lisää kerrottavaa uusien Lumia-puhelinten alkumenestyksestä. Tätä odotan sekä innolla että kauhulla. Onhan Nokia tällä hetkellä salkkuni suurin yksittäinen sijoitus.

Salkkuni jakauma 31.3.2012.
Salkkuni jakauma 31.3.2012.

Varallisuuteni historiallinen kehitys.
Varallisuuteni historiallinen kehitys.

Kommentit