Elokuu 2012: Markkinoilla positiivinen vire, mutta syysmyrskyn uhka leijuu ilmassa

Elokuussa osakekurssit kehittyivät hyvin sekä Suomessa että maailmalla. Koko kesä meni siis kaiken kaikkiaan positiivisissa merkeissä. Elokuussa Helsingin pörssin yleisindeksi vahvistui 2,1 % ja päätyi 5 335 pisteeseen. Kesäkuun pohjalukemista on noustu jo yli 10 %.

Myös oma osakesalkkuni kehittyi elokuussa vahvasti. Salkkuni tuotto oli 2,3 % plussalla, eli kehitys oli hieman parempaa kuin Helsingin pörssissä keskimäärin. Kuukauden lopussa sijoitusvarallisuuteni kokonaisarvo oli 43 050 euroa - kuukaudessa nousua kertyi absoluuttisesti noin 1 200 euroa.

Elokuussa salkussani tapahtui yksi muutos:

  • 27.8. ostin Nokian osakkeita 2,70 euron kurssilla noin 1 000 euron erän

Nokia-sijoitukseni ovat tähän mennessä kehittyneet katastrofaalisen huonosti, mutta uskoni yhtiön käänteen mahdollisuuteen ei ole kadonnut. Viimeisen kuukauden ajan Nokiasta on liikkunut pitkästä aikaa erittäin paljon positiivisia uutisia ja Nokian osalta eletään mielenkiintoisia aikoja jälleen ensi keskiviikkona, kun yhtiö julkaisee seuraavat tuotteensa. Elop on nyt kahden vuoden ajan muokannut Nokian organisaatiota uuteen uskoon ja vaikka uusi strategia on oikeutetusti saanut paljon kritiikkiä, on Nokiassa tapahtunut myös paljon hyviä uudistuksia. Nyt, jos koskaan, niiden on aika tuottaa hedelmää ja tästä mahdollisuudesta en itse halua jäädä paitsi.

Vaikka kesä meni osakemarkkinoilla erittäin mainiosti, etenkin Euroopassa leijuu jälleen syysmyrskyn uhka. Kreikan säästöohjelman etenemisestä on luvassa syyskuussa väliraportti ja jos ohjelma on edennyt odotettua huonommin, voi Kreikan tilanne aiheuttaa jälleen epävarmuutta markkinoilla ja pahimmassa tapauksessa kaaoksen. Volatiliteettia on siis todennäköisesti luvassa suuntaan ja toiseen.

Varallisuuteni jakauma 31.8.2012.
Varallisuuteni jakauma 31.8.2012.

Varallisuuteni historiallinen kehitys.
Varallisuuteni historiallinen kehitys.

Kommentit