18
Tam

Vuosi 2014 oli markkinoilla keskinkertainen, mutta itselleni loistava

Vuosi on vaihtunut jo muutama viikko sitten, joten on aika katsoa taaksepäin, miten sijoitukseni viime vuonna menestyivät.

Kokonaisuudessaan sijoitusvarallisuuteni arvo kasvoi vuoden aikana 16 865 eurolla ja oli vuoden lopussa 85 819 euroa. Kaiken kaikkiaan ihan kelpo suoritus, vaikka tällä vauhdilla miljoonan euron raja alle kolmekymppisenä ei aivan ehdikään ylittyä ;). 

8
Mar

Lokakuu 2014: Jenkkistrategia tuottaa tulosta jo kolmatta vuotta peräkkäin

Reilun kolmen vuoden takaisessa blogipostauksessa kerroin, miten silloisessa euron tilanteessa aloin hakemaan suojaa euroa vastaan rapakkojen takaa. Kun viimeisen kolmen vuoden sijoituksiani nyt jälkikäteen reflektoi, sijoitusstrategiani on pysynyt täsmälleen samana kolmen vuoden ajan.

6
Syy

Elokuu 2014: Tasainen alku syyskaudelle

Toisin kuin kuukausi sitten odotin, elokuu oli jatkumoa heinäkuun tasaiselle kehitykselle. Odotin itse elokuulta vuoristorataa, sillä markkinoita varjostaa moni asia. Suomessa lama uhkaa pitkittyä entisestään ja ensi vuoden talousennusteita on jälleen vedetty alas. Samaan aikaan koko Euroopan taloutta varjostaa Venäjän tilanne. Kaiken kaikkiaan tilanne ei näytä hyvältä lähitulevaisuuden osalta, mutta pörsseihin tilanne ei elokuussa näyttänyt vaikuttavan. Tosin näkemykseni on kuitenkin heijastunut omiin sijoituspäätöksiini.

9
Elo

Heinäkuu 2014: Venäjän tilanne varjostaa orastavaa kasvua

Heinäkuu oli pörsseissä vielä tasaista kehitystä, mutta tätä kirjoittaessa tilanne on jo muuttunut. Elokuun alussa Venäjän pakotteet ovat heijastuneet markkinoille ja uhkaavat etenkin Euroopan talouden toipumista.

4
Hei

Kesäkuu 2014: Markkinoilla hengähdystauko

Toukokuun vahvan markkinakehityksen jälkeen kesäkuussa oli jälleen aika hengähtää. Markkinoilla ei tapahtunut suuria liikkeitä suuntaan tai toiseen ja tuntuu, eli markkinat olivat ikään kuin kesälomamoodissa.

Kesäkuussa Helsingin yleisindeksi laski 1,0 % ja oli kuukauden lopussa 7 578 pisteessä.  Oma osakesalkkuni hävisi pitkästä aikaa markkinoille ja oli kesäkuussa 1,6 % pakkasella. Tämän myötä myös sijoitusvarallisuuteni kokonaisarvo laski hieman ensimmäistä kertaa viiteen kuukauteen ja oli kuukauden lopussa 76 677 euroa.

8
Kes

Toukokuu 2014: Euro-osakkeiden comeback

Toukokuu todisti jälleen kerran sen, että markkinoita on vaikea ennakoida ja yhdessä kuukaudessa voi tapahtua todella paljon. Alkuvuonna osakemarkkinat kehittyivät erityisesti Euroopassa varsin laimeasti ja vaikutti, että viime vuoden vahva kasvu oli viimein saavuttanut lakipisteensä. Toisin kuitenkin kävi.

6
Toukokuu

Huhtikuu 2014: Tuloskausi lähtenyt liikkeelle kaksijakoisissa merkeissä

Huhtikuussa 2014 alkanut tuloskausi ei ole ainakaan vielä aiheuttanut pörssissä makrotasolla merkittäviä liikkeitä suuntaan tai toiseen. Kuvaavaa on, että huhtikuussa Helsingin pörssin yleisindeksi pysyi kokonaisuudessaan lähes ennallaan: huhtikuun lopussa ylesindeksi oli 7352,0 pisteessä kun kuukautta aiemmin lukema oli 7351,5 pistettä.

8
Huh

Maaliskuu 2014: Pörssien alkuvuosi yhtä vuoristorataa

Vuoden 2014 ensimmäinen kvartaali on ollut pörsseissä yhtä sahaliikettä. Helmikuussa pörssit kävivät hetkellisesti korkeammalla kuin moneen vuoteen, mutta maaliskuussa koettiin jälleen pientä laskua. Positiivista pörssien kannalta oli maaliskuussa sentään Venäjän ja Ukrainan välisen tilanteen rauhoittuminen ainakin hetkellisesti. Vahvasti Venäjästä riippuvaiset yritykset eivät ole tosin vieläkään toipuneet helmikuun kurssilaskuista. Jos kriisi olisi maaliskuussa eskaloitunut vielä pahemmaksi, tilanne olisi varmasti paljon synkempi.

9
Maa

Helmikuu 2014: Vahva pörssikuukausi Venäjän tilanteesta huolimatta

Alkuvuoden korjausliike unohdettiin helmikuussa varsin nopeasti ja pörssit nousivat korkeammalle kuin moneen vuoteen. Loppukuusta Venäjän aiheuttamat huolet luonnollisesti heijastuivat myös pörssiin, mutta huomattavasti vähemmän kuin itse odotin. Pahimmillaan Venäjällä vahvasti aktiivisten yritysten, kuten Nokian Renkaiden, YIT:n ja Stockmannin, kurssilasku on tähän mennessä ollut korkeintaan 10 prosentin luokkaa.

5
Hel

Orava Asuntorahasto –analyysi: Putkiremonttipommit, Suomen asuntomarkkinoiden kehitys ja hallinnon raskaat kulut huolettavat

Noin kuukausi sitten kysyin teiltä lukijoilta, mistä Helsingin pörssin uusista yhtiöistä haluatte lukea analyysin. Äänestyksen voittaja oli selvä, enkä nyt tarkemmin yhtiöön perehdyttyäni yhtään ihmettele sitä.

Sivut

Subscribe to Miljonaariksi.com RSS