syyskuu 2012

30
Syy

Syyskuu 2012: Tummia pilviä ilmassa, mutta myrskyä ei vieläkään

Syyskuu oli kaiken kaikkiaan hyvin samanlainen kuukausi kuin lokakuu. Ilmassa oli paljon epävarmuutta, mutta mitää radikaalia ei tapahtunut. Suomessa tunnelmia tosin synkensi yt-neuvottelujen aalto ja lähes joka arkipäivä kuultiin uusista irtisanomisuhista. Tänä vuonna yt-neuvotelujen henkilöstön vähennystarve on ollut jo kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. Tämä valitettavasti kertoo paljon Suomen talouden lähinäkymistä.

3
Syy

PureView-Lumia, langaton lataus ja Windows Phone 8 - siinäkö Nokian keskiviikon uutuudet?

Nokian ja Microsoftin keskiviikon tuotejulkistustilaisuus lähestyy, mutta aiemminkin tuoteuutuuksia julkisuuteen vuotanut Twitter-tili @evleaks ehti ensin. Vuodon perusteella Nokian tulevassa Lumia 920 -lippulaivamallissa on odotetusti Windows Phone 8 -käyttöjärjestemä, ja todellisina kilpailijoista erottuvina omonaisuuksina malliin on tuotu PureView-teknologia ja langaton lataus.

2
Syy

Elokuu 2012: Markkinoilla positiivinen vire, mutta syysmyrskyn uhka leijuu ilmassa

Elokuussa osakekurssit kehittyivät hyvin sekä Suomessa että maailmalla. Koko kesä meni siis kaiken kaikkiaan positiivisissa merkeissä. Elokuussa Helsingin pörssin yleisindeksi vahvistui 2,1 % ja päätyi 5 335 pisteeseen. Kesäkuun pohjalukemista on noustu jo yli 10 %.

Myös oma osakesalkkuni kehittyi elokuussa vahvasti. Salkkuni tuotto oli 2,3 % plussalla, eli kehitys oli hieman parempaa kuin Helsingin pörssissä keskimäärin. Kuukauden lopussa sijoitusvarallisuuteni kokonaisarvo oli 43 050 euroa - kuukaudessa nousua kertyi absoluuttisesti noin 1 200 euroa.