joulukuu 2011

30
Jou

Hyvää uutta nousua 2012!

Tasan kolme vuotta sitten toivotin finanssikriisin jälkeisissä tunnelmissa hyvää uutta nousua. Tätä toivotusta seurasikin taloudessa ja pörsseissä kaksi kohtalaisen hyvää vuotta. Vuoden 2009 keväällä pössit kääntyivät nousuun, joka jatkui vahvana vielä vuonna 2010. Nyt kun uskon pohjan olevan taas lähellä, on aika toivottaa jälleen talous ja pörssit uuteen nousuun!

27
Jou

Hedge-rahastot löivät vetoa Pohjois-Korean puolesta

Toissa viikkoinen Kim Jong-Ilin kuolema on saanut hieman yllättäen myös hedge-rahastot liikkeelle. Vaikka Pohjois-Korea on ollut eristyksissä muusta maailmasta jo vuosikymmeniä, on markkinoilla ainakin yksi instrumentti, johon Pohjois-Korean nousuun uskovat voivat sijoittaa. Kyseessä on varmasti yksi eksoottisimmista sijoituskohteista, joten se sopii hyvin näin välipäivien puheenaiheeksi, kun markkinoilla on muuten hiljaista.

19
Jou

Microsoft - Rapakon takainen turvasatama

Taloudessa keväästä saakka jatkunut myllerrys on saanut minutkin etsimään turvasatamia yhä aktiivisemmin globaaleista vakaan aseman saavuttaneista jättiläisistä. Tällä kertaa tarkastelun kohteena on kaikille tuttu Microsoft, johon itse en ole vielä sijoittanut. Tarkempi analyysi kuitenkin osoittaa, että tässä yhtiössä varallisuus on todennäköisesti hyvin turvassa ja kohtuullista tuottoakin voi odottaa.

13
Jou

Saga Fursia edullisempaa saa etsiä

Viime keväänä kirjoitin, kuinka turkiksilla tehdään nyt rahaa enemmän kuin koskaan. Elokuun lopussa päättyneestä tilikaudesta muodostuikin turkishuutokauppoja järjestävän Saga Fursin (entiseltä nimeltään Turkistuottajat) kaikkien aikojen paras tilikausi. Yhtiö teki viime tilikaudella 54 miljoonan euron liikevaihdolla ennätyksellisen 18,7 miljoonan euron tuloksen ennen veroja.

8
Jou

UBS-pankin karmeat euroskenaariot

Investointipankki UBS räväytti eilen tiskiin ehkä karmeimmat euroskenaariot tähän mennessä. Euroopan suurissa medioissa asiasta on oltu hyvin hiljaa, mutta rapakon takana asiasta uutisoitiin esimerkiksi Financial Timesin blogissa. Yleisestikin ottaen viime aikoina realistisinta kuvaa Euroopan tilanteesta on ehkä saanut seurata Euroopan ulkopuolisista medioista, mikä on ymmärrettävää, sillä Euroopan sisällä paniikkia ei haluta lietsoa.

1
Jou

Marraskuu 2011: Yhtä vuoristorataa

Marraskuu oli maailman pörsseissä yhtä vuoristorataa, kun spekulointi Euroopan velkakriisin ympärillä jatkui päivästä toiseen. Ilmapiiriä voi kuvata maanis-depressiiviseksi, sillä markkinat elävät täysin omaa elämäänsä. Erityisen haastavaa onkin pitää nyt pää kylmänä.