marraskuu 2011

29
Mar

Osavuosikatsaus Euroopan velkakriisiin

Euroopan velkakriisi etenee tasaisesti, eikä helppoa ulospääsyä ole valitettavasti vieläkään näkyvissä. Itse asiassa tilanne menee jatkuvasti vain huonompaan suuntaan ja tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, että Eurooppa on umpikujassa. Tilanne on siinä mielessä erikoinen, että erilaisilla hätäratkaisuilla markkinat on saatu aina hetkellisesti rauhoittumaan ja täydelliseltä romahdukselta on vielä vältytty. Tunnelma on kuitenkin odottava ja kukaan ei tiedä, missä vaiheessa mahdollinen ketjureaktio todella käynnistyy, jos se on käynnistyäkseen.

26
Mar

eQ:n osake alennusmyynnissä

eQ  (entinen Amanda Capital) on pieni, mutta mielenkiintoinen yhtiö, jolle on tapahtunut paljon viimeisen vuoden aikana. Viime joulukuussa silloinen Amanda Capital ilmoitti ostavansa eQ Varainhoito -konsernin ja Advium Corporate Finance Oy:n. Kaupat toteutuivat lopulta viime keväänä ja näiden järjestelyjen kautta Amanda Capital laajeni pääomasijoitusten hallinnoinnista myös perinteiseen varainhoitoon ja yrityskauppakonsultointiin.

20
Mar

Neste Oilin uusiutuvien polttoaineiden tuotanto lähdössä kovaan vauhtiin

Neste Oililla eletään tällä hetkellä mielenkiintosia aikoja. Yhtiön strategiana on ollut hakea kasvua uusiutuvista polttoaineista, minkä osalta suuret investointipäätökset on tehty jo vuosia sitten. Nyt strategia on parhaillaan kriittisessä toteutusvaiheessa, kun Neste Oilin uusiutuvan NExBTL-dieselin tuotantolaitokset ovat käynnistyneet ja tuotantoa ajetaan ylös vauhdilla.

17
Mar

Listaamattomissa yhtiöissä mielenkiintoisia mahdollisuuksia pitkäaikaiselle arvosijoittajalle

Pörssiosakkeet eivät ole ainoa vaihtoehto pienelläkään pääomalla liikkeellä olevalle sijoittajalle. Suomessa esimerkiksi Aalto Capital ylläpitää listaamattomien osakkeiden kauppapaikkaa, joka toimii pääpiirteittäin kuten perinteinen pörssi, eli kauppapaikalla yksityishenkilöt ja yritykset käyvät kauppaa osakkeilla. Aalto Capitalin kauppapaikalla on tällä hetkellä listattu 20 yhtiötä, joista otan tällä kertaa käsittelyyn mielestäni kolme mielenkiintoisinta.

13
Mar

PepsiCo porskuttaa vaikeinakin aikoina

PepsiCo on yksi salkkuni tähtiyrityksistä ja olen ollut siihen viime aikoina erittäin tyytyväinen. Yhtiössä vaikuttaa olevan kaikki kohdallaan. Sillä on vahva brändiportfolio ja erinomainen johto, minkä ansiosta yhtiö on takonut tasaisesti kasvavaa tulosta jo vuosikymmenien ajan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

1
Mar

Lokakuu 2011: Markkinoilla ainakin hetkellinen helpotus

Lokakuussa pitkään jatkunut markkinoiden alamäki kääntyi hieman yllättäen voimakkaaksi nousuksi. Positiivisissa merkeissä edennyt tulosjulkistuskausi ja Euroopan talouskriisin torjuntatoimenpiteet toivat valoa markkinoille. Vielä on kuitenkin liian aikaista sanoa, onko kyse vain hetkellisestä toivonkipinästä vai onko pysyvämpi käänne parempaan viimein tapahtunut.