kesäkuu 2011

29
Kes

Ahdingossa olevan Kreikan tekohengitys jatkuu

Kreikan hallitus sai tänään läpi 28 miljardin euron säästöohjelman, mitä poliitikot ovat ympäri Eurooppaa ylistäneet. Myös pörssit ottivat uutiset positiivisesti vastaan, sillä tummat pilvet siirtyivät nyt hieman kauemmaksi. Jos säästötoimenpiteitä ei olisi hyväksytty, Kreikka ei olisi saanut seuraavaa 12 miljardin euron erää kokonaissummaltaan 110 miljardin euron pelastuspaketista. Tämä taas olisi johtanut Kreikan konkurssiin heinäkuun puolessa välissä.

23
Kes

Nokian arvonmääritys lähes mahdotonta

Nokiasta on viime viikkoina kuulunut vihdoin myös positiivisia uutisia, vaikka osakekurssi matelee edelleen historialliseen tasoon nähden pohjamudissa. Viime viikolla Nokia ja Apple sopivat patenttikiistansa, minkä seurauksena Nokia sai Applelta kertakorvauksen ja jokusen euron rojaltin myös jatkossa jokaisesta myydystä iPhonesta. Tämä lämmittänee etenkin henkisesti Nokian suomalaisia omistajia, vaikka kurssireaktio ei ollutkaan merkittävä.

21
Kes

Windfall-vero nollasummapeliä parhaimmillaan

Uuden hallitusohjelman perkaaminen on jatkunut alkaneella viikolla kiivaana. Yksi huomiota erityisesti herättänyt seikka on energiapolitiikkaan uutena verona kirjattu windfall-vero, joka tuntui myös omassa kukkarossani, kun veron seurauksena Fortumin markkina-arvosta hävisi silmänräpäyksessä noin 1,5 miljardia euroa (7,6 % markkina-arvosta).

18
Kes

Uusi hallitus ei usko vapaisiin markkinoihin

Suomen hallitusohjelma saatiin eilen illalla viimein pakettiin ja se on kaikkien ihmeteltävänä nyt myös netissä. Yksi itseäni eniten kiinnostavista kohdista on valtion talouspolitiikka ja etenkin se, mitä uusi veropolitiikka tarkoittaa sijoittajille. Jos hallitus vain pysyy pystyssä, eilen julkaistua talouspolitiikkaa kuitenkin toteutetaan seuraavat neljä vuotta.

14
Kes

Facebookista tuli jo dinosaurus?

Maailman suurin yhteisösivusto Facebook jatkaa globaalilla tasolla edelleen maailmanvalloitustaan, mutta Yhdysvalloista tulee jo heikkoja signaaleja kasvun taittumisesta. WebMediaBrandsin tilastojen mukaan toukokuussa Facebookin käyttäjämäärä laski Yhdysvalloissa ensimmäistä kertaa yli vuoteen.

1
Kes

Toukokuu 2011: Mollivoittoinen kuukausi päättyi karmeaan Nokia-jytkyyn

Juuri päättynyt kuukausi oli muodostumassa pörssissä tasaisen jäähdyttelyn kaudeksi, mutta viimeinen päivä muutti kaiken, kun Nokialta tuli todellinen uutispommi. Nokia arvioi Device & Services -ryhmän liikevaihdon putoavan huhti-kesäkuussa olennaisesti aiemmin arvioidusta 6,1 - 6,6 miljardista eurosta. Mikä pahinta, liikevoittoprosentin arvioidaan putoavan aiemmasta 6 - 9 prosentin ennusteesta lähelle nollaa.