maaliskuu 2011

31
Maa

Missä on Sijoittajien Puolue?

Eduskuntavaalit lähestyvät, joten on hyvä hetki nostaa esiin yksi merkittävimmistä sijoittamiseen liittyvistä poliittisista kysymyksistä. Noin joka toinen suomalainen omistaa arvopapereita (ja tämän blogin lukijoista toivon mukaan vieläkin suurempi osa), joten aiheen pitäisi koskettaa ja kiinnostaa monia. Aihe on tietysti pääomaverotus.

22
Maa

Suomi hyvinvoinnin jälkeen

Finlandia-talo keräsi eilen 1 700 kasvuyrittämisestä innostunutta henkilöä katsomaan Suomi hyvinvoinnin jälkeen -paneelikeskustelua, jota tähdittivät kolme Suomen suurinta talousvaikuttajaa, eli Jorma Ollila, Risto Siilasmaa ja Björn Wahlroos. Lisäksi lavalla oli Petteri Koponen, Ville Miettinen ja Tina Aspiala, jotka ovat itse aktiivisia kasvuyrittäjiä. Kasvuyrittäjäksi tähtäävänä istuin myös itse yleisössä.

21
Maa

Asuntomarkkinoilla tikittää pommi

Olen säännöllisin väliajoin kirjoittanut Suomen epäterveistä asuntomarkkinoista. Tilanne ei ole muuttunut viime vuosina mihinkään, joten puheeni on helppo tuomita pelon lietsomiseksi. Nostan kuitenkin jälleen aiheen esiin, sillä tilanne on mielestäni todella epäterve.

14
Maa

Sijoittajan strategioita katastrofista selviämiseen

Viime aikoina maailmassa on ollut poikkeuksellisen paljon negatiivisia tapahtumia, jotka ovat ja tulevat myös jatkossa vaikuttamaan markkinoihin. Alkuvuodesta lähtien muslimimaiden levottomuudet ovat nostaneet öljyn ja monien muiden raaka-aineiden hintoja nopeasti. Uusin maailmaa ravisuttanut tapahtuma on luonnollisesti Japanin katastrofi, jonka lopulliset vaikutukset ovat edelleen pimennossa. Viimeaikaisten tapahtumien valossa sijoittajan onkin hyvä ottaa omien sijoitusten riskit tarkasteluun ja pohtia, kuinka hyvin salkku kestää katastrofit.

7
Maa

Atria, jo oli aikakin!

Viime viikolla Atria teki vihdoin päätöksen, jonka sen olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten. Viime perjantaisessa tiedotteessa kerrottiin, että Atrian hallitus on sopinut toimitusjohtaja Matti Tikkakosken kanssa Tikkakosken jättävän tehtävänsä Atrian toimitusjohtajana välittömästi. Suomeksi sanottuna Tikkakoski sai siis potkut.

3
Maa

Helmikuu 2011: Inflaatiopeikko kurkistaa horisontin takaa

Helmikuu oli uutisten valossa erinomainen pörssikuukausi, jos erästä suomalaista matkapuhelinvalmistajaa ei huomioida. Useimpien pörssiyhtiöiden tulos saavutti vähintään odotukset, minkä lisäksi useimmat yritykset näkivät tulevaisuuden valoisana. Markkinat kuitenkin katsovat aina hieman pidemmälle ja tällä kertaa horisontissa alkaa näkyä kolme vuotta piilossa asunut peikko. Nyt näyttää siis uhkaavasti siltä, että inflaatiopeikko on tekemässä paluuta.