joulukuu 2010

31
Jou

Ei kahta ilman kolmatta - miten käy osakkeiden vuonna 2011?

Vuodenvaihteessa on hyvä hetki palata kuluneen vuoden merkittävimpiin tapahtumiin sekä suunnata katseet tulevaan. Viime ja toissa vuonna vuosikatsauksen sai tehdä hyvin epävarmassa ilmapiirissä, eikä tilanne ole siinä suhteessa parantunut yhtään. Osa ongelmista on ratkaistu, mutta uusia sen kuin syntyy. Epävarmuus haittaa edelleen näkyvyyttä, mutta odotan myös vuodelta 2011 paljon.

26
Jou

Angry Birds -menestystarinan salainen resepti

Kaikki tämän blogin lukijat ovat varmasti törmänneet jossain yhteydessä suomalaisen peliyhtiö Rovion kehittämään Angry Birds -peliin. Alkuvuonna julkaistusta mobiilipelistä on lyhyessä ajassa muodostunut maailmanlaajuinen ilmiö, joka on jo paljon enemmän kuin mobiilipeli. Suomeen Angry Birdsin kaltaisia menestystarinoita mahtuisi vielä vaikka kuinka monta, joten on hyvä pysähtyä pohtimaan, mitkä tekijät johtivat Angry Birdsin menestystarinan syntyyn.

21
Jou

Amandalle koitti uusi aamu - viimeinkin

Pitkään salkussani viihtynyt Amanda Capital teki viimein tänään positiivisen yllätyksen. Amanda Capital ilmoitti ostavansa eQ Varainhoito -konsernin ja Advium Corporate Finance Oy:n, jolloin Amanda Capital laajenee pääomasijoitusten hallinnoinnista myös perinteiseen varainhoitoon ja yrityskauppakonsultointiin.

20
Jou

Laita rahasi sementtiin

Yksi monien ammattisijoittajien perusneuvoista on sijoittaa yrityksiin, joiden liiketoiminnan ymmärtää täysin. Toinen monessa yhteydessä kuultu neuvo on sijoittaa yrityksiin, jotka tuottavat jotain perushyödykettä tai -palvelua, jota ilman ihmiset eivät tulisi toimeen nykymaailmassa. Näitä kahta neuvoa noudattamalla ei todennäköisesti moninkertaista omaisuuttaan hetkessä, mutta ainakin sijoituksen tuoton voi odottaa olevan vakaata ja suhteellisen kestävällä pohjalla.

7
Jou

Talvivaara käynnistelee lupaavaa koneistoaan

Lontoon ja Helsingin pörsseissä listattu Talvivaaran Kaivososakeyhtiö elää mielenkiintoisia aikoja. Talvivaaran kaivoksen ensimmäiset nikkelierät toimitettiin asiakkaille tämän vuoden alussa ja tuotanto on parhaillaan pääsemässä kunnon vauhtiin. Odotukset ovat suuret, mikä näkyy myös osakekurssissa, joka on noussut vuodessa yli 40 prosenttia. Suurin kysymys kuitenkin on, että onko Talvivaara edelleen houkutteleva kohde piensijoittajalle.

1
Jou

Marraskuu 2010: Epävarmuus palasi vahvan nousujakson jälkeen

Syyskuussa alkanut vahva pörssien nousujakso päättyi marraskuussa, kun huomio kohdistui jälleen meneillään oleviin kriiseihin. Onkin ihan tervettä palata hetkeksi maan pinnalle ja muistaa, ettei Euroopan ja USA:n taloushaasteita ole vielä ratkaistu. Vaikka valtiot kamppailevat talousongelmien parissa, monien yritysten tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta.