marraskuu 2010

29
Mar

Yrittäjänä paratiisissa

Viime kesäkuussa siirsin opinnot taka-alalle, lopetin palkkatyöt ensimmäistä kertaa 3,5 vuoteen ja kerroin myös blogissa, kuinka loppuvuoden ajan tavoitteenani on keskittyä yritykseni kehittämiseen. Monet ovatkin viime aikoina kyselleet, mitä yrittäjäelämälleni tällä hetkellä tarkalleen ottaen kuuluu. Loppuvuosi on todellakin ollut mielenkiintoista aikaa. Eikä vähiten sen vuoksi, että olen ulkoistanut itseni halvan kustannustason maahan.

26
Mar

Turvasatamaa etsimässä

Tuore parhaillaan käynnissä olevia kriisejä ja kuplia käsitellyt blogimerkintäni herättää luonnollisesti yhden suuren kysymyksen: Mistä löytää turvasatama sijoitusvarallisuudelle? Nykyisessä tilanteessa myös käteiseen rahaan ja sitä kautta valtioiden velkakirjoihin sisältyy tavallista suurempi riski, sillä käynnissä olevat kriisit voivat pahimmillaan saada koko rahasysteemin polvilleen. Turvasatamaa on siis etsittävä muualta.

23
Mar

Kriisit ja kuplat jylläävät jälleen

Pelottavat ja samaan aikaan mielenkiintoiset ajat ovat taas täällä. Joka puolella maailmaa on parhaillaan eskaloitumassa kriisejä, minkä lisäksi kuplia näyttää syntyneen yhä useampaan paikkaan. Kriiseillä on läpi historian ollut valtava vaikutus sijoitusten tuottoon, joten nyt ei kannata vaipua talviuneen.

14
Mar

Nuorten aika opetella navigoimaan epävarmuudessa

Wärtsilän konsernijohtaja Ole Johansson otti aiemmin tällä viikolla Kauppalehden blogissa kantaa työssä jaksamiseen ja nosti esille etenkin huolensa suomalaisista nuorista, jotka eivät usko jaksavansa työelämässä lähellekään normaalia eläkeikää. Koen itse kuuluvani juuri tähän ikäluokkaan, josta Johansson on huolissaan, joten ajattelin tuoda tähän vakavaan asiaan omia näkökulmiani.

12
Mar

Orionilla vahvaa tekemisen meininkiä

Viime maaliskuussa epäilin, että lääkevalmistaja Orionin kurssissa saattaisi olla jo hieman ilmaa. Vaikka en tuolloin luopunutkaan osakkeistani, aavistukseni eivät olleet turhia, sillä pari viikkoa blogimerkintäni jälkeen kurssi oli romahtanut lähes 25 % (suurin syy romahdukseen tosin oli Stalevo-lääkeen ympärille kehittynyt turvallisuuskohu).

1
Mar

Lokakuu 2010: Osavuosikatsaukset pitivät pörssin vauhdissa

Syyskuussa alkanut vahva kausi pörsseissä jatkui myös lokakuussa. Suurin syy pörssin positiiviseen vireeseen lienee lokakuun puolessa välissä alkanut osavuosikatsauskausi, joka on tähän mennessä yllättänyt positiivisesti. Nyt näyttääkin yhä vahvemmin siltä, että epävarmat ajat ovat takana ja edessä on nousukausi, kuten aiemmin jo kirjoitin.