lokakuu 2010

29
Lok

Aika luopua Sanomasta

Vaikka tavoitteeni onkin tehdä pitkäaikaisia osakesijoituksia, on sijoitustoiminnalle luonnollista, että välillä tulee aika luopua yhtiöstä. Yleensä syy yhtiöstä luopumiseen on siinä, että uskon sen olevan markkinoilla huomattavasti yliarvostettu, en näe yhtiössä enää tulevaisuudenpotentiaalia tai uskon saavani parempaa tuottoa muualta samalla riskillä. Tällä kertaa Sanoma täytti kaksi näistä kolmesta kriteeristä, joten oli aika luopua siitä.

27
Lok

Bull market on käsillä

Parhaillaan käynnissä oleva osavuosikatsauskausi sai minut pysähtymään hetkeksi ja pohtimaan, missä vaiheessa pörssisykli on tällä hetkellä menossa. Syklin vaiheesta on hyvä olla itsellä koko ajan jonkinlainen käsitys, koska syklin vaihe kertoo lopulta sen, kannattaako yleisellä tasolla olla sillä hetkellä osakkeiden osto- vai myyntipuolella. Tällä hetkellä kaikki merkit viittaavat siihen, että pörssisykli on siirtynyt vahvasti bull market -vaiheeseen, jolloin sijoitussalkun osakepaino kannattaa pitää korkealla.

21
Lok

McKehitysapua Suomeen - hyväntekeväisyyttäkö?

Vuodesta toiseen juuri näihin aikoihin Suomen lehdistössä päivitellään, kuinka McDonald’s teki Suomessa jälleen tappiota tai nollatuloksen. Vuodesta toiseen saan myös itse päivitellä mielessäni, että kunpa lehdistössä joku ymmärtäisi katsoa asiaa pintaa syvemmälle. Tämäkään vuosi ei yllättäen ollut poikkeus. McDonald’s Oy kertoi tehneensä 0,2 miljoonan euron tappion, mistä muun muassa Kauppalehti teki heti räväyttävän lööpin.

19
Lok

KONE kasvaa Aasian mukana

Hissitoimittaja KONE on yksi Helsingin pörssin menestyneimmistä yhtiöistä, kun tarkastellaan viime vuosien kehitystä. Viidessä vuodessa yhtiön markkina-arvo on kasvanut kolmesta miljardista jo yli kahdeksaan miljardiin euroon. Taantuman yhtiö väisti palveluliiketoimintansa avulla. Nyt taas ollaan jälleen palattu vahvalle kasvu-uralle Aasian vetämänä.

4
Lok

Kuplayhtiö Stonesoftin mystinen löytö: läpimurto vai puhallus?

Helsingin pörssissä saatiin tänään ehkä mystisin pörssitiedote sitten IT-kuplan aikojen, jolloin yhtiöt puhalsivat urakalla pörssikuplaa epämääräisillä tiedotteillaan. Tietoturvayhtiö Stonesoft siis kertoi tänään löytäneensä ”kokonaan uuden ja merkittäväntietoturvauhkakategorian, joka mahdollistaa tunkeutumisen organisaatioiden tietojärjestelmiin”.

1
Lok

Syyskuu 2010: Supersyyskuu tuli ja yllätti

Kukapa olisi osannut odottaa, että syyskuusta muodostuu todellinen pörssien superkuukausi. Vastaus on luonnollisesti, ettei kukaan. Kuten kuukausi sittenkin sanoin, tulevaisuus on aina hämärän peitossa. Kukaan ei pysty ennustamaan, milloin pörssit romahtavat tai milloin tulee todellinen pörssiralli. Syyskuussa tapahtui jälkimmäinen, kun osakkeisiin sijoittaneet pääsivät nauttimaan keskimäärin lähes vuoden tuotoista.