syyskuu 2010

28
Syy

Swedish Match: Visiona savuton maailma

Maailman johtavan nuuskavalmistajan vauhti ei hyydy, vaikka Suomessakin asenne nuuskaan on jälleen muuttumassa tiukempaan suuntaan. Nuuskan ja muiden tupakkatuotteiden valmistaja Swedish Match tekee tällä hetkellä parempaa tulosta kuin koskaan aikaisemmin. Olisiko nyt siis oston paikka?

24
Syy

Neste Oil ja aikaansa edelläolon dilemma

Neste Oil ilahdutti tällä viikolla osakkeenomistajiaan kertomalla kehittäneensä teknologian, jolla pystytään valmistamaan jätteistä hiivojen ja homeiden avulla NExBTL-dieselin raaka-aineeksi sopivaa mikrobiöljyä. Tämä teknologia vahvistaa entisestään Neste Oilin asemaa tulevaisuuden polttoaineiden valmistajana. Neste Oilin ongelmana kuitenkin on juuri se, että se on tulevaisuuden polttoaineiden valmistaja. Työn hedelmistä päästään nauttimaan vasta tulevaisuudessa - jos silloinkaan.

21
Syy

Kulman takana vaanii jatkuvasti musta joutsen

Tämä blogimerkintä on omistettu mustille joutsenille, joista osa teistä on ehkä kuullutkin. Nekin, jotka eivät ole kuulleet mustista joutsenista, ovat saaneet kokea mustien joutsenten vaikutuksen, sillä maailma ei olisi koskaan kehittynyt nykytilaansa ilman mustia joutsenia.

10
Syy

Nokia, oho minkä teit!

Edellisestä Nokiaa käsittelevästä blogimerkinnästäni on kulunut vain muutama päivä ja Nokia laittaa pihalle todellisen pommin, joka jäänee historiaan yhtenä yhtiön merkittävimmistä tapahtumista! Kallasvuon aikakausi on ohi ja ensimmäistä kertaa historiassa Nokian johtoon astuu muu kuin suomalainen.

8
Syy

N8 - Nokian ensimmäinen vastaiskuaalto on täällä

Huomaan kirjoittaneeni Nokiasta viime aikoina jo vaarallisen paljon, mutta eipä tilanteelle mitään mahda. Nokialla on menossa mielenkiintoinen ja kriittinen vaihe, joka kulminoituu juuri tähän syksyyn ja tulevaan talveen. Kiinnostustani Nokiaan ei myöskään ole vähentänyt se, että Nokia löytyy nyt myös omasta osakesalkustani. Nokia-asiaa on siis luvassa tälläkin kertaa.

2
Syy

Elokuu 2010: Kaksoislamalla pelottelua

Elokuun jälkeenkään ei olla juuri yhtään viisaampia siitä, mihin suuntaan talous on menossa. Tosin on hyvä muistaa, että tulevaisuus on aina hämärän peitossa, olipa takana sitten hyvä tai huono kausi. Kovinkaan moni ei vuonna 2008 osannut ennakoida finanssikriisiä, eikä kovinkaan moni ennustanut osakemarkkinoiden ennätysnopeaa elpymistä vuonna 2009. Tällä hetkellä osa ekonomisteista peloittelee kaksoislamalla, kun osa taas uskottelee uuden nousukauden alkaneen. Tapahtuipa huomenna mitä tahansa, uskon, että tänään hyvin tehty osakesijoitus on paras tapa vaurastua pitkällä tähtäimellä.