elokuu 2010

30
Elo

Wärtsilä väisti taantuman

Laivamoottoreita ja voimalaitosratkaisuja toimittava Wärtsilä on vahvan tilauskantansa ansiosta lyönyt pöytään vahvoja tuloslukuja, vaikka maailmantaloudessa on eletty viime vuodet heikompia aikoja. Wärtsilän osakekohtaisessa tuloksessa on luonnollisesti suuria kausiheittelyjä, koska Wärtsilän liiketoiminta on projektiluontoista. Osakkeenomistaja voi kuitenkin hymyillä tyytyväisenä. Viimeisen vuoden aikana osakekohtaista tulosta on syntynyt yhteensä 3,89 euroa ja myös lähivuodet näyttävät hyviltä.

27
Elo

Amandalle koittamassa uusi aamu?

Helsingin pörssissä listatulle Amanda Capitalille viime vuodet ovat olleet vaikeita. Pääomasijoittaminen ei ole ollut viime aikoina mikään kannattavin toimiala, sillä finanssikriisin seuraukset näkyvät vielä. Amanda Capitalin viimeisin osavuosikatsaus luo kuitenkin toivoa tulevaisuuteen.

16
Elo

Tällä kertaa joukkotuholta vältyttiin

Tilastokeskuksen tänään julkaisemassa päivitetyssä konkurssitilastossa on jälleen positiivisia merkkejä talouden kehityksestä. Konkurssien määrän kehitys näyttää kääntyneen Suomessa laskuun ja nyt lähestytään jo 2000-luvun keskimääräistä tasoa. Mikä positiivisinta, nyt näyttää siltä, että 90-luvun kaltaiselta yritysten joukkotuholta vältyttiin. Talouskasvun perusrakenteet ovat siis säilyneet ehjinä, mikä helpottaa talouden elpymistä lähivuosina.

13
Elo

Suuri askeleeni uudelle sivupolulle

Tänä kesänä tein viimein liikkeen, joka on pyörinyt jo vuosia takaraivossani. Oikeastaan oli ainoastaan ajan kysymys, milloin se tuli tapahtumaan ja nyt aika oli viimein kypsä. Otin siis lopputilin palkkatöistäni, siirsin opintoni taka-alalle ja päätin keskittyä hetkeksi täysin oman yritystoimintani kehittämiseen.

5
Elo

Fruugo: Joukko gurujakin voi epäonnistua

Internet start-up Fruugon tarina on erittäin opettavainen. Kahden toimintavuotensa aikana yritys on polttanut pääomasijoittajien rahaa 25 miljoonaa euroa, eikä edelleenkään tee liikevaihtoa juuri yhtään. Erityisen huomionarvoista tässä on, että Fruugon taustalta löytyy Suomen menestyneimpiä guruja. Olisi voinut kuvitella, että kun he lyövät viisaat päänsä yhteen, syntyy Suomeen uusi menestystarina. Nyt tässä on kuitenkin kiistatta epäonnistuttu.

2
Elo

Heinäkuu 2010: Osavuosikatsaukset luovat uskoa tulevaisuuteen

Heinäkuussa pörsseissä kaksi kuukautta jatkunut maanis-depressiivisyys päättyi, kun markkinoilla alkoi selkeä positiivinen kausi. Eri tilastot kertovat edelleen ristiriitaisia viestejä maailmantalouden tilasta, mutta yritysten osavuosikatsaukset on otettu vastaan positiivisesti. Myös monet yritykset kertovat itse näkymiensä parantuneen, mikä lisää uskoa tulevaisuuteen entisestään.