heinäkuu 2010

30
Hei

Mitä tuloskausi kertoo talouden tilasta?

Pörssiyrityksistä noin 40 % on nyt julkaissut huhti-kesäkuun tuloksensa, joten on hyvä hetki pohtia, mitä nuo tulostiedot kertovat talouden nykytilasta. Oleellisen tärkeää on myös miettiä, mitä osavuosikatsaukset viestivät lähiaikojen odotuksista, sillä osakkeiden kurssithan perustuvat aina tulevaisuuden odotuksille.

29
Hei

Atria: Se minkä länsi tuo sen itä vie

Lihanjalostaja ja tuoreruoka-alan yhtiö Atrian tänään julkaistu osavuosikatsaus oli mollivoittoista luettavaa. Huhti-kesäkuun liikevoittoa painoivat työtaistelut Suomessa ja heikentynyt kannattavuus Venäjällä. Ainoastaan Ruotsin toimintojen kannattavuuden parantuminen oli pieni valopilkku muuten niin masentavassa tuloksessa.

22
Hei

Nokia lataa aseitaan

Tuloskauden odotetuin päivä Helsingin pörssissä oli tänään, kun Nokia julkaisi huhti-kesäkuun tuloksensa. Tuloksessa ei sinänsä ollut mitään yllättävää, sillä tulos tippui, kuten kesäkuussa julkaistu tulosvaroitus antoi ymmärtääkin. Kiinnostavinta tämän päivän julkistuksessa oli kuitenkin nähdä Nokian ja Olli-Pekka Kallasvuon vastineet median viime viikkojen aikana heittämään lokaan.

20
Hei

TeliaSonera takoo tasaisen varmaa tulosta

Tänään osavuosikatsauksensa julkaissut TeliaSonera ilahdutti jälleen omistajiaan. TeliaSoneran ja sen tytäryhtiöiden 152,4 miljoonaa liittymää eri puolilla Euraasiaa tuottivat rahaa kassaan tasaisen varmasti. Vuosineljänneksen aikana liikevaihtoa syntyi 2,84 miljardia euroa ja tulosta 0,55 miljardia euroa. Yhdelle osakkeelle tuloksesta kohdistuu 0,12 euroa.

13
Hei

Tuloskausi on täällä - mutta mikä kestää?

Lähiviikot ovat jälleen mielenkiintoista aikaa osakesijoittajille, kun pörssiyhtiöt julkaisevat huhti-kesäkuun tuloksiaan. Kauden aloitti eilen tuttuun tapaan Basware, joka toimittaa ohjelmistoja yritysten taloushallinnon automatisointiin. Onkin luontevaa, että juuri taloushallinnon automatisointiratkaisuja tuottava yritys on tulosjulkistuksessa Suomen nopein. Baswaren tulos julkaistiin vain seitsemän arkipäivää tarkastelukauden päättymisen jälkeen, mikä on erinomainen suoritus.

1
Hei

Kesäkuu 2010: Maanis-depressiivisyys jatkuu

Kuukausi sitten kirjoitin, kuinka toukokuussa maanis-depressiivisyys palasi pitkästä aikaa markkinoille. Kesäkuun jälkeen voidaan todeta, että maanis-depressiivisyys tuli vierailemaan pidemmäksikin aikaa. Kesäkuu alkoi Helsingin pörssissä lupaavasti, mutta se päättyi lopulta Nokian vetämänä lähes vuoden pohjalukemiin.