maaliskuu 2010

29
Maa

Sofia kaatui, historia toisti itseään

Saamme parhaillaan todistaa tämän taantuman ehkä merkittävintä suomalaista konkurssia tähän mennessä. Muutaman vuoden ikäinen Sofia Pankki asetettiin tänään selvitystilaan ja noin 5000 asiakkaan 150 miljoonaa euroa ovat toistaiseksi jumissa. Kuinka tässä näin kävi?

25
Maa

Anna vision ohjata elämääsi

Tarvitseeko ihminen tavoitteita? Tähän kysymykseen on olemassa vastaus kahdelta koulukunnalta. Ensimmäisen mukaan itselle asetetut tavoitteet rajoittavat elämää, ovat keinotekoisia, luovat stressiä ja aiheuttavat vielä masennusta, kun korkealle asetettuja tavoitteita ei lopulta kuitenkaan saavuteta. Toisen koulukunnan mukaan tavoitteita taas pitää olla, jotta elämässä voi ylipäänsä saavuttaa mitään. Molemmissa näkökulmissa on puolensa, mutta itse olen luonnollisesti jälkimmäisen koulukunnan edustaja. Tätäkään blogia olisi tuskin muuten olemassa.

18
Maa

Orionin kurssissa jo ilmaa?

Orionin osakkeenomistajana olen viimeiset kuusi kuukautta seurannut ilolla osakekurssin kehitystä. Lääkkeitä myydään taantumassakin ja kurssikehityksen perusteella tämä taisi tulla monille yllätyksenä. Puolen vuoden aikana Orionin osakekurssi on noussut 42 prosenttia, eli neljä kertaa enemmän kuin Helsingin yleisindeksi. Näin vahva nousu saa kuitenkin hälytyskellot soimaan. Onko Orionin nousu vahvalla pohjalla vai onko kurssi lähtenyt jo perusteettomaan ilmalentoon?

14
Maa

Rakennetaanko nyt algoritmista osakekuplaa?

Muutamassa vuodessa osakemarkkinat ovat muuttuneet merkittävästi. Yhä useammin osakkeen osto- tai myyntipäätöksen tekee ihmisen sijaan tietokoneohjelma. Vielä muutama vuosi sitten tämä algoritminen kaupankäynti oli melko marginaalista toimintaa, mutta erään arvion mukaan viime vuonna jo yli 70 % Yhdysvalloissa toteutuneista osakekaupoista oli puhtaasti tietokoneohjelmien tekemiä. Ilmiö on jännittävä, sillä sen myötä markkinoiden dynamiikka voi muuttua merkittävästi, ellei näin ole jo päässyt käymään.

2
Maa

HopLop häpeäpaalussa

HopLopista tuli flop” uutisoi Taloussanomat. Kauppalehti taas osoitti kuvavalinnallaan, että se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa. Saamme siis jälleen kerran todistaa suomalaisten epätervettä suhtautumista yrittäjyyteen. Jos onnistut, muut ovat sinulle kateellisia. Jos taas epäonnistut, joudut häpeäpaaluun koko kansan ivan kohteeksi.

1
Maa

Helmikuu 2010: Tulosjulkistuskuukausi ei tuonut yllätyksiä

Lamavuotena historiaan jäävän tilikauden 2009 tulokset on nyt suurilta osin julkaistu. Markkinoiden käyttäytymisen perusteella tulokset olivat keskimäärin odotusten mukaisia. Hajonta oli toki suurta ja joukkoon mahtui paljon niin positiivisia kuin negatiivisiakin yllätyksiä.