tammikuu 2010

30
Tam

Tilinpäätöskauden ensitunnelmat

Tilinpäätöskausi pyörähti tällä viikolla iloisesti käyntiin, kun kahdeksan Helsingin pörssissä listattua yritystä julkaisivat tuloksensa vuodelta 2009. Etenkin isoimpien yritysten, eli Nokian, KONEen ja Wärtsilän raportit olivat iloista luettavaa. Taantumasta on selvitty uskomattoman hyvin. Nokia oli luonnollisesti omaa luokkaansa osoittaen jälleen kerran, että myös jättiläinen osaa olla ketterä.

27
Tam

Mitä kuuluu high yield -lainoille?

Noin vuosi sitten otin tarkasteluun high yield -lainoihin, eli korkean riskiluokan yrityslainoihin sijoittavat rahastot. Tuolloin kyseisten lainojen riskimarginaalit olivat kasvaneet historiallisen suuriksi, minkä seurauksena lainojen markkina-arvot olivat romahtaneet. Samalla lainoihin oli kuitenkin syntynyt valtavaa tuottopotentiaalia, joka riskiin nähden vaikutti mielestäni erittäin houkuttelevalta.

24
Tam

Cokista vai Pepsiä?

The Coca-Cola Companylla ja PepsiColla on molemmilla takanaan yli 100 vuoden historia. Kummatkin ovat maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä ja on hyvin todennäköistä, että molemmat brändit ovat olemassa vielä silloinkin, kun ensimmäinen kaupallinen ravintola avataan avaruudessa. Lähtökohtaisesti sekä Coca-Cola että Pepsi ovat mielenkiintoisia sijoituskohteita, mutta kumpaan yritykseen rahat lopulta kannattaisi laittaa kiinni?

18
Tam

Malliesimerkki markkinapsykologiasta

Viime viikolla saimme todistaa erinomaista esimerkkiä markkinapsykologian vaikutuksesta, kun suomalainen Biohit ilmoitti tuovansa markkinoille uuden tuotteen, jolla voi torjua syöpää aiheuttavan aineen vaikutuksia. Biohitin osakekurssi otti muutamassa päivässä kunnolla tuulta alleen ja nousi peräti 213 %. Loppuviikosta alettiin kuitenkin palata jo takaisin tähän maailmaan ja kurssi on enää 76 % korkeammalla kuin ennen tiedotetta. Mitä tässä siis tapahtui?

5
Tam

Terveysmehuja Kiinan kasvavalle keskiluokalle

Kiinan keskiluokka kasvaa huimaa vauhtia. Sen myötä myös Kiinan kuluttajamarkkinoilla syntyy jatkuvasti kysyntää yhä kehittyneemmille tuotteille. Yksi tällainen tuoteryhmä on premium-juomat, joiden markkinat ovat kasvaneet yli 30 % vuosivauhtia myyntikatteen ollessa lähes 50 %. Tässä on selkeästi tilaisuus, johon on syytä tutustua tarkemmin.

2
Tam

Joulukuu 2009: Tilinpäätös

Nyt uuden vuosikymmenen alussa on aika jälleen tehdä tarkempi katsaus projektini tilanteeseen. Miljoonan euron sijoitusvarallisuuteen on toki vielä matkaa, mutta siitä huolimatta nyt ollaan jälleen huomattavasti lähempänä tavoitetta kuin vuotta aiemmin.