joulukuu 2009

31
Jou

Aallonpohjavuosi takana

Rahamaailma on uuden vuoden kunniaksi jo siirtynyt suurilta osin muutaman päivän lomalle, joten nyt on hyvä hetki luoda katsaus kuluneeseen vuoteen. Vuosi ei ollut helppo, mitä kukaan ei varmasti vuosi sitten odottanutkaan. Pörssit kävivät viime keväänä alimmalla tasolla kymmeneen vuoteen ja reaalitalouskin rämpi pohjamudissa. Tästäkin vuodesta kuitenkin selvittiin ja tulevaisuus näyttää jo valoisammalta.

28
Jou

Kiina-ilmiön toinen tuleminen

Vielä vuosikymmenen alussa Kiina-ilmiöllä tarkoitettiin länsimaisten yritysten tuotannon siirtymistä Kiinaan. Viime vuosina Kiina-ilmiö on kuitenkin alkanut muuttamaan muotoaan. Vaurastunut Kiina on muuttumassa aktiivisemmaksi osapuoleksi. Viimeisin julkisuutta saanut tapahtuma oli joulun alla julkaistu uutinen Volvon myymisestä Kiinaan. Tähän mennessä tapahtunut lienee kuitenkin vasta alkua.

23
Jou

Cree - Tulevaisuuden valaisija?

Ensimmäinen valodiodi, eli LED kehitettiin jo 1920-luvulla, mutta vasta viimeisen vuosikymmenen aikana se on saatu jalostettua yleisvalaistukseen sopivaksi. LED-valaisimen läpimurto on parhaillaan tapahtumassa ja sitä voi pitää ehkä suurimpana valaisuun liittyvänä keksintönä sitten hehkulampun. Edellisessä blogiartikkelissa käsittelin lyhyesti Cree-nimistä amerikkalaista yritystä, joka on yksi maailman johtavista LED-teknologioiden kehittäjistä.

19
Jou

Ilmasto on in

Kööpenhaminan ilmastokokous sai koko maailman huomion kiinnittymään taas hetkeksi ilmastoon. Vaikka varsinaisessa kokouksessa ei mullistaviin sopimuksiin vielä päästy, on trendi kuitenkin selvä. Ilmasto ja ympäristö on nyt in.

5
Jou

Teleste - Potentiaaliset kasvuyritykset, osa 2

Kun puhutaan kasvuyrityksestä, niin kyse on yleensä alle kymmenen vuoden ikäisestä yrityksestä, joka on vihdoin ottamassa tuulta alleen suuressa mittakaavassa. Toisin on laajakaistaa hyödyntävään videoteknologiaan keskittyvän Telesten kohdalla. Yrityksellä on ikää kunnioitettavat 55 vuotta, mutta tästä huolimatta Teleste on edelleen potentiaalinen kasvuyritys.

1
Jou

Marraskuu 2009: Tyyntä ennen myrskyä?

Lokakuun voimakkaan laskettelun jälkeen pörssi pysyi marraskuun varsin vakaana. Vaikka aivan kuukauden viime hetkillä Dubai World pääsikin säikäyttämään rahamaailman, ei huoli kuitenkaan muuttunut paniikiksi asti. Siitä huolimatta epävarmuutta on edelleen ilmassa. Pörssisää on nyt tyyni, mutta tornadovaroitukset ovat edelleen voimassa.