lokakuu 2009

31
Lok

Suorittajan käsikirja, osa 3

Suorittajan käsikirjan kaksi ensimmäistä osaa keskittyivät hyvin käytännöllisiin asioihin, kuten miten tärkeät tehtävät saadaan suoritettua ja miten kannattaa hoitaa henkilökohtainen ajanhallinta. Tällä kertaa otetaan näistä teemoista askel taaksepäin ja herätetään henkiin eräs erittäin tärkeä kysymys: miten säilyttää into asioiden tekemiseen? Vaikka olisit kuinka hyvä suorittamaan asioita ja hallitsemaan aikaasi, ei tästä ole erityisen paljon iloa, jos into tähän katoaa.

28
Lok

Outotecin hallittu äkkijarrutus

Lama on iskenyt rajusti myös kaivos- ja metalliteollisuuden teknologiayritys Outoteciin. Heinä-syyskuussa liikevaihto romahti dramaattiset 40 % vuoden takaiseen ajanjaksoon verrattuna. Viime viikon perjantaina julkaistussa osavuosikatsauksessa on kuitenkin myös jotain erityisen positiivista. Rajusta liikevaihdon romahduksesta huolimatta kannattavuus säilyi ja lisäksi tilauskanta kääntyi vuoden tauon jälkeen nousuun!

25
Lok

Wärtsilä: Riittääkö tilauskanta laman yli?

Pääasiassa laivamoottoreita ja voimalaitoksia valmistava Wärtsilä julkaisi uusimman osavuosikatsauksensa viime torstaina. Yhtiö tekee vielä toistaiseksi hyvää tulosta, mutta jo lähitulevaisuus tuo haasteita. Kykeneekö Wärtsilä selviytymään laman yli, vaikka tilauskanta hupenee kovalla vauhdilla?

23
Lok

Hyvä prosessi takaa sijoittamisessa onnistumisen

Useimmat ihmiset ostavat kulutustavaransa tunnepohjaisesti ja tekevät näin toimiessaan useimmiten ihan järkeviä päätöksiä. Osakkeiden osto- ja myyntipäätösten kohdalla omat tunteet ja mieltymykset tulee kuitenkin unohtaa. Osakesijoituksissa menestyminen vaatii analyyttista otetta ja tässä hyvänä apuna toimii kolmivaiheinen sijoitusprosessi.

Ainakin itse koen sijoittamisen helpommaksi, kun sitä tekee jonkun selkeän prosessin mukaan. Tässä blogimerkinnässä esittelenkin siis omaa käyttöä varten kehittelemäni sijoitusprosessin, joka koostuu kolmesta vaiheesta:

15
Lok

Nokian viesti maailman tilasta

Syksyn osavuosikatsauskausi pyörähti tänään kunnolla käyntiin, kun Nokia julkaisi osavuosikatsauksensa. Markkinoiden vastaanotto oli jäätävä ja julkistuksen jälkeen Nokian osake romahti yli 10 %. Tämä johtui erityisesti Nokian omista ongelmista. Itseäni kuitenkin kiinnostavat erityisesti osavuosikatsauksen seikat, jotka kertovat maailman yleisestä taloustilanteesta.

3
Lok

Syyskuu 2009: Syysviimaa puskee

Samalla kun sää on ulkona jäähtynyt, on myös pörsseissä palattu kylmään todellisuuteen. Vaikka talouden rajuin syöksy on nyt luultavasti takana, olemme edelleen taantumassa. Myös pörssikurssien nousu näyttäisi ainakin hetkeksi hiipuneen.