syyskuu 2009

29
Syy

Nokialla positiivista virettä

Nokialla näyttäisi vihdoin tapahtuvan. Viimeaikaisissa tuotejulkistuksissa positiivista on ainakin se, että vihdoin ollaan tekemässä jotain uutta. Nokian uusi minikannettava herättää toki ristiriitaisia tunteita, mutta pian markkinoille saapuvassa Maemo-puhelimessa voi piillä todellinen uuden menestyksen siemen.

24
Syy

Suorittajan käsikirja, osa 2

Elämä on täynnä erilaisia suuria ja pieniä projekteja, joiden onnistuminen lopulta ratkaisee sen, miten hyvin elämässä menestyy. Aktiivisesti vähän joka suuntaan säntäilevällä ihmisellä on kuitenkin yksi iso ongelma: viikossa on vain 168 tuntia. Jokainen voi lohduttaa itseänsä sillä, että maailman rikkainkin ihminen pähkäilee saman ongelman kanssa. Mihin ja miten aika tulisi käyttää?

20
Syy

Soittoäänibisneksen nousu ja tuho

Saamassani palautteessa monet ovat janonneet yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, miten oikein olen rahaa tehnyt. Nyt ajattelin raottaa hieman tätä verhoa ja kertoa soittoäänibisnekseni noususta ja tuhosta. Se on hyvä esimerkki myös siitä, kuinka tärkeää on olla ajan hermolla sekä kykenevä uudistumaan, kun markkinat muuttuvat.

18
Syy

Joko tässä puhalletaan uutta kuplaa?

Täytyy sanoa, että pörssien yhä edelleen jatkunut nousu on yllättänyt voimakkuudellaan minutkin. Maaliskuun alimmista lukemista Helsingin pörssi on noussut nyt jo yli 60 %. Usean yksittäisen minunkin omistamani osakkeen kohdalla puhutaan kuitenkin jo yli 100 % kurssinousuista. Väistämättä herää kysymys, että joko tässä on jo syntymässä uusi kupla?

10
Syy

Onko talouskasvu ikuista?

Viimeisen vuosisadan aikana osakkeet ovat tuottaneet vuodesta toiseen keskimäärin 10 %. Tämän ansiosta osakkeisiin sijoittaneiden varallisuus on kasvanut tuona aikana eksponentiaalisesti, eli korkoa korolle. Aika ajoin asiantuntijat pohtivat, voiko tämä jatkua myös tulevaisuudessa. Jotta korkoa korolle -periaate toimisi myös jatkossa, täytyisi myös talouskasvun jatkua. Mutta voiko talous kasvaa ikuisesti?

1
Syy

Elokuu 2009: Nousujuhlaa koko kuukausi

Elokuussa nähtiin, että historialla on edelleen tapana toistaa itseään. Aasiaa lukuunottamatta pörssit nousivat rajusti ympäri maailmaa, vaikka järjellä ajateltuna siihen ei ole vielä mitään syytä. Näin on käynyt aikaisemminkin. Pörssikurssien kehittymistä ei siis aina voi perustella faktoilla ja tämä ei näytä muuttuneen tässäkään lamassa.