elokuu 2009

29
Elo

F-Secure: Kannattavaa kasvua vuodesta toiseen

F-Secure on tällä hetkellä yksi Helsingin pörssin harvoista todellisista kasvuyrityksistä. Viime vuosina bisnes on kasvanut huimaa vauhtia ja myös tulevaisuus näyttää hyvältä. Kannattavuuskin on ollut jatkuvasti erinomaisella tasolla. Ja mikä parasta: kurssikehityksen perusteella kukaan ei edes ole yrityksestä erityisen innoissaan.

25
Elo

Eläke - elämän loppupuolella odottava palkinto?

Julkisuudessa viriää säännöllisesti keskustelu suomen eläkejärjestelmästä. Viimeksi asian otti esille Helsingin Sanomien viime perjantain NYT-liite, jossa ihmeteltiin perusduunareita odottavien eläkkeiden pienuutta. Jokin eläkejärjestelmässä tuntuu menevän pahasti pieleen. Suurin mätä ei kuitenkaan ole systeemissä, vaan siinä, mitä ihmiset ymmärtävät eläkkeen tarkoittavan. Tällä hetkellä eläke kun tuntuu olevan palkinto, joka odottaa ahkeraa kansalaista.

18
Elo

Valitse korkokatto ja pankkiirisi kiittää!

Yksi hienoimmista pankkipalvelujen tuotteistusprosesseissa syntyneistä tuotteista on ehdottomasti korkokatto. Kyseessähän on suorastaan velallisen unelmatuote! Kun lainaa ottaessa maksaa pienen prosenttiosuuden, saa yöt nukkua rauhassa myös korkojen noustessa. Vai onko kyseessä sittenkin lampaan vaatteisiin puettu susi, jonka tavoite on ainoastaan lypsää rahat pois mukavuudenhaluisilta ihmisiltä?

13
Elo

Ohi on!

Lama on ohi! Siis ainakin Saksassa ja Ranskassa, joiden bruttokansantuote vastoin kaikkia ennustuksia nousi huhti-kesäkuussa. Mutta kuinka tässä nyt näin kävi? Missä se kaikkien aikojen suurlama luuraa?

3
Elo

Madonna-kupla

Pörssikuplia syntyy kaiken aikaa. Tämä on fakta, joka on hyvä muistaa läpi elämän, sillä tämän yksinkertaisen asian muistamalla voit säästää omaisuuksia tai parhaassa tapauksessa tehdä niitä. Pörssikuplia ei synny pelkästään osakemarkkinoilla. Yhtä lailla niitä syntyy jokapäiväisessä elämässä.

2
Elo

Heinäkuu 2009: Sumu hälvenee

Heinäkuussa alkanut tulosjulkistuskausi on vihdoin tuonut pöydälle faktoja yritysten taloudellisista tilanteista. Koko kevät ja alkukesä saatiinkin seilata uskon ja arvailujen varassa. Jo ennalta osasimme odottaa, että taantuma näkyy tuloksissa. Nyt kuitenkin tiedämme, että useimmat yritykset ovat onnistuneet sopeutumaan tilanteeseen melko hyvin. Jättiromahdusta ei siis enää tarvitse pelätä.