kesäkuu 2009

27
Kes

Opiskeluaika on paras aika yrittää?

Mitä yhteistä on esimerkiksi Microsoftilla, F-Securella, Dellillä, Googlella, Facebookilla ja Virgin Groupilla? Paitsi, että ne kaikki on perustettu pienellä alkupääomalla, niiden perustajat ovat olleet parikymppisiä opiskelijoita. Opiskeluaika voikin ehkä olla otollisin aika kokeilla yrittämistä.

24
Kes

Sijoitusvinkki: Jano ei lopu koskaan

Yksi Warren Buffetin kultaisista neuvoista on sijoittaa ainoastaan yrityksiin, joiden toimialan ja toimintaperiaatteen ymmärtää täysin. Jos jokin, niin panimo- ja virvoitusjuoma-ala on toimiala, jonka perusperiaatteet eivät liene kenellekään suomalaiselle epäselvät. Esimerkiksi olutta on juotu maapallolla jo ainakin 6000 vuoden ajan, joten kysyntää luultavasti riittää myös tulevaisuudessa niin pitkään, kuin tällä pallolla elää ihmisen kaltaisia olentoja.

22
Kes

Vuosi takana

Ensimmäinen blogivuosi on nyt takana. Vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon sekä omassa elämässäni, että ympäröivässä yhteiskunnassa. Vaikka miljonääriksi on vielä pitkä matka, nyt on hyvä hetki reflektoida tähän astista matkaa, eli ensimmäistä blogivuottani.

16
Kes

Sähköautosta öljyteollisuuden tappaja?

Sähköautojen teknologia näyttää kehittyvän hurjaa vauhtia ja kehittyneimmillä sähköautoilla ajetaan jo satoja kilometrejä yhdellä latauksella. Myös edut polttomoottoriautoihin verrattuna ovat selvät: suoria hiilidioksidipäästöjä on vähemmän, energia on edullisempaa ja autojen energiatehokkuus on parempi. Lataaminenkin onnistuu helposti pihan pistorasiasta. Kun autot vielä alkavat olla tavallisenkin kuluttajan saatavilla, näyttäisi äkkiseltään siltä, että öljyteollisuus on kohta kriisissä.

4
Kes

Nokia-pettymys vai Nokia-helpotus?

Joka kolmannen kuukauden torstai kello 13 tuntuu olevan Suomen tärkein päivä. Jälleen tänään Nokia kertoi, miten meillä menee ja eihän meillä hyvin mene. Nokian myynti tippui massiiviset 26,7 % vuoden takaiseen verrattuna. Kolmen kuukauden tulos taas tippui 1 607 miljoonasta peräti 12 miljoonaa tappiolle.

Lehdet täyttyvät jälleen lamalla mässäilevistä otsikoista ja voisi kuvitella, että viimeinenkin toivo on nyt menetetty. Mutta ei. Pörssihän ampaisi kunnon nousuun ja Nokian markkina-arvo kasvoi lähes 4 miljardia muutamassa minuutissa. Mistä on kyse?

2
Kes

Oven ongelmat

Viime viikolla Nokia sai viimein virallisesti avattua paljon hypetetyn Ovi-palvelunsa. Ovessa pitäisi olla Nokian tulevaisuus. Nokian mukaan se tulee avaamaan mobiilipalveluissa täysin uudet ulottuvuudet ja muuttamaan radikaalisti tavat, joilla olemme oppineet käyttämään kännykkää. Mutta onko Ovella todellisuudessa toivoa?

1
Kes

Toukokuu 2009: Laman uhrina

Toukokuussa pörssin meno tasaantui, eikä ihme, sillä maaliskuussa alkanut ja kaksi kuukautta kestänyt nousuputki oli todella raju. Toukokuussa Helsingin yleisindeksi päätyi 6,47 % nousuun, mikä on itse asiassa kuitenkin todella hyvin. Mitään romahdusta ei ainakaan vielä tullut, vaikka monet ovat sitä pienen nousupyrähdyksen jälkeen innolla povanneet.