heinäkuu 2008

24
Hei

Neste Oil vihreämpi kuin Greenpeace

Kampin torilla on etenkin nyt kesäaikaan erittäin todennäköistä joutua feissarin, eli useimmiten erilaisia lahjoitussopimuksia kaupittelevan henkilön hyökkäyksen kohteeksi. Näin kävi myös minulle muutama päivä sitten.

23
Hei

TeliaSonera - Vahva osta

Ihmisten välinen kommunikointi on unen, ravinnon ja lisääntymisen ohella yksi ihmiskunnan perustarpeista. Siksi myös minä haluan olla mukana tekemässä rahaa tämän tarpeen toteuttajana. Helsingin pörssistä sijoittajalle löytyy kaksi tietoliikennepalveluja kuluttajille tarjoavaa yritystä: TeliaSonera ja Elisa. Näistä TeliaSonera on oma valintani.

19
Hei

Oletko selvillä korkorahastosi laadusta?

Lyhyen koron rahasto on järkevä ja yleensä tuottoisampi vaihtoehto pankkitilille. Tuotoissa korkorahastot kilpailevat helposti määräaikaistalletusten kanssa ja ovat selkeästi parempi vaihtoehto, kun haluat varojen olevan tarvittaessa nopeasti käytössä. Määräaikaistalletuksiin nähden pieni etu tulee myös verokohtelusta. Määräaikaistalletuksessa maksat korosta 28 % pääomaveron aina kun talletus erääntyy. Korkorahastossa verot maksetaan vasta lopuksi rahastoa lunastettaessa.

17
Hei

Sijoittajan joulu on taas täällä

Osakesijoittajalle joulu tulee neljä kertaa vuodessa ja kestää joka kerta yli kolme viikkoa. Kyse on tietysti yritysten osavuosikatsausten julkistamisista. Tänään Nokian, Fortumin ja Cargotecin tulosjulkistuksilla kunnolla starttaava reilu kolmeviikkoinen on tavallistakin jännittävämpi, koska markkinat ovat hermoilleet koko alkuvuoden todella paljon. Yleinen odotus tuntuu olevan, että pukin kasseista löytyykin tällä kertaa risuja ja paljon. Omat odotukseni ovat kuitenkin positiivisesti latautuneet.

7
Hei

Sponda - Edullinen tie kiinteistösijoittajaksi

Oletko harkinnut sijoitusasunnon tai -toimiston ostoa Helsingistä? Harkitse ennemmin Spondaa. Sitä kautta pääset omistamaan kiinteistöjä todennäköisesti halvemmalla kuin mitään muuta kautta nykymarkkinoilla.

1
Hei

Kesäkuu 2008: Brutaalia menoa

Kesäkuu oli osakesijoittajalle brutaalia aikaa. Helsingin pörssissä kyseessä oli heikoin kuukausi seitsemään vuoteen, kun OMXH-indeksi luisui masentavat 12,3 %. Omat osakesijoitukseni selvisivät hieman paremmin ja sulamista tapahtui 7,9 %, joka tekee nettomääräisesti noin 960 euroa. Samalla henkilökohtainen kassavirtani kuitenkin pysyi vahvana ja sijoitin osakkeisiin lisää noin 1200 euroa. Varallisuuteni kokonaisarvo oli kuun lopussa 16 348,72 euroa.