kesäkuu 2008

26
Kes

Suomessa vain 26 000 miljonääriä

Kauppalehti uutisoi, että Suomessa on peräti 26 000 miljonääriä. Miten niin peräti? Luku on mielestäni aika pieni - alle 0,5 % Suomen koko väestöstä. Lisäksi edes kaikki näistä 26 000 miljonääristä eivät ole oikeita euromiljonäärejä. Tutkimuksessa valuuttana oli dollari, eli nykykurssilla miljonääriksi pääsi jo noin 640 000 euron varallisuudella. Hyvää tutkimuksessa tosin oli se, että varallisuudeksi ei laskettu kiinteistöomaisuutta - ainoastaan arvopaperit ja talletukset.

23
Kes

Älä tee työtä rahasta, vaan anna rahan tehdä töitä sinulle

Jokainen omistamasi euro, on omistamasi työntekijä, joka voi tehdä töitä puolestasi. Työn hedelmät ovat osinkoja, vuokria ja korkoja. Kun myös uudet eurot laittaa tekemään töitä, syntyy korkoa korolle -vaikutus, joka on sitä mahtavampi, mitä nuorempana aloitat. 10 000 euroa kasvaa 10 % vuosituotolla 10 vuodessa 25 940 euroksi ja 30 vuodessa 174 490 euroksi. Jos saatkin 10 % sijaan 12 % vuosituoton (osakemarkkinoiden historiallinen vuosituotto keskimäärin), 10 000 euroa kasvaa 30 vuodessa lähes 300 000 euroksi.

19
Kes

Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot?

Näinhän se vanha viisaus menee, mutta pitääkö se paikkansa kohdallani? Päätin analysoida hieman menojani, joten kaivoin esille helmi-toukokuun käyttötilin tiliotteet ja selvitin, mihin minulla menee rahaa ja kuinka paljon.

16
Kes

Viikko takana

Julkisen projektini ensimmäinen viikko on nyt takana ja aika monta vielä edessä. Kun tarkastellaan blogini tähän astista tulosta, on mukava tehdä se numeroiden avulla. Ensimmäisen viikon aikana blogini keräsi siis yli 1300 kävijää ja yli 3200 sivunlatausta - ei mitenkään huonosti näin tuoreelle blogille. Iso kiitos kuuluu tietysti blogilista.fi:lle, jonka kuumimmat-listan kärjessä olen jo roikkunut muutaman päivän.

15
Kes

Amanda Capital - Salkkuni helmi

Päätin aloittaa analyysisarjani tämän hetken lempiosakkeestani - Amanda Capitalista. Amanda on myös ensimmäinen koskaan omistamani osake. Ensimmäiset ostot tein 18.12.2006, jonka jälkeen olen ostanut osaketta vielä kahteen otteeseen. Tällä hetkellä Amanda on lisäksi salkkuni suurin yksittäinen sijoitus 16 % osuudellaan. Oheisessa kuvassa on esitetty Amandan kahden vuoden kurssikehitys sekä ostohetkeni ja osinkojen irtoamiset.

14
Kes

Sijoitusfilosofiani

Suurimmat vaikuttajat sijoitusfilosofiaani ovat olleet Warren Buffet, Robert Kiyosaki ja Seppo Saario. Lyhyesti ideani voi tiivistää seuraaviin pointteihin:

13
Kes

Asuntolama hyökyy Suomeen - havaintoja ruohonjuuritasolta

Edellisessä kirjoituksessa kommentoin ”lamauutisointiaosakesijoittamisen näkökulmasta, joten nyt on luonnollista jatkaa samasta aiheesta asuntojen näkökulmasta. Uutisointi on ollut myös siinä viime aikoina aika masentavaa. Tässä taas muutama esimerkki:

12
Kes

Tyhjentäkää salkkunne, kun vielä ehditte! Laskulle ei näy loppua!

Lähes otsikon mukainen tunnelma on ollut havaittavissa eri taloussivustoilla viime aikoina ja kieltämättä kyyti pörssissä on ollut kesäkuun ensimmäisen puoliskon jälleen aika kylmää. Tässä muutama esimerkki artikkeleista:

11
Kes

Tie miljonääriksi - lähivuosien strategia

Nyt on aika esitellä konkreettisia vaurastumisstrategioitani. Suurin vahvuuteni on tällä hetkellä erilaiset nettisivut, jotka tuottavat säännöllistä kassavirtaa ilman suurempaa ylläpitoa. Ylläpidän tällä hetkellä seitsemää eri nettisivustoa (tätä blogia ei ole laskettu mukaan) ja aikaa käytän ylläpitoon ainoastaan 2-5 tuntia viikossa. Käytännössä sivustot ovat omaisuutta, jotka tuottavat rahaa itsestään. Kehitystyötä niiden eteen on toki tehty aluksi vähintään satoja tunteja, joten aivan ilmaiseksi en ole mitään saanut.

10
Kes

Toukokuu 2008: Salkun sisältö paljastuu

Oheisessa kuvassa on esitetty varallisuuteni jakauma eri sijoituksiin 31.5.2008. Itse olen analysoinut varallisuuteni jakaumaa ja kehitystä vähintään kerran kuukaudessa ja tarkastelupäivä on aina ollut edellisen kuukauden viimeinen pörssipäivä. Tästä lähtien tulen siis joka kuun alussa paljastamaan salkkuni sen hetkisen sisällön.

10
Kes

Oma asunto ei ole sijoitus - se on kulutushyödyke

Tämän päivän (10.6.2008) Helsingin Sanomien taloussivuilla oli kiinnostava artikkeli nousevien korkojen vaikutuksesta erään Nurmijärvellä taloa rakentavan perheen arkeen (”Ruokalaskun nousu tuntuu Kettusilla ennen korkoja”, sivu B3). Artikkelin perhe vaikutti elävän juuri sellaista velkavankeutta, jota itse vältän viimeiseen saakka, ja joka toimii erinomaisena motivaattorina projektissani. En tunne tapausta tarkemmin, mutta artikkelissa pisti silmään muutama kohta, joita halusin kommentoida ja tuoda samalla esiin omat näkemykseni.

9
Kes

Historiani numeroina

Mikäpä olisi parempi tapa esitellä lähihistoriaani, kuin tehdä se numeroiden kautta? Oheisessa kuvassa on esitetty omaisuuteni arvo viimeiseltä viideltä vuodelta. Kuvaajassa näkyy lisäksi käteisen ja varsinaisten sijoitusten määrä (käteisen osuus on mukana vasta vuodesta 2004 lähtien). Viiden vuoden aikajänne jakautuu kivasti viiteen erilaiseen vaiheeseen, joissa jokaisessa elämäntilanne on hieman muuttunut.

8
Kes

Tavoitteena vapaaherruus

Tavoitteeni: tulla miljonääriksi ennen kuin täytän 30 vuotta. Tarkemmin määriteltynä haluan omaisuuteni nettoarvon olevan yli 1 000 000 euroa ennen vuoden 2016 syksyä.