Tammikuu 2013: Tammikuuilmiö tuli takaisin

Alkuvuosi lähti Helsingin pörssissä vahvasti käyntiin ja havaittaissa oli muutaman vuoden tauon jäkeen myös tammikuuilmiön merkkejä. Sattumaa tai ei, tilastollisesti tammikuussa erityisesti pienten yhtiöiden osakkeet ovat noussut usein keskimääräistä enemmän. Tänä vuonna näin kävi myös Helsingin pörssissä, jossa pienten yhtiöiden small cap -indeksi nousi peräti 10,4 prosenttia. Myös isot yhtiöt kehittyivät keskimäärin hyvin, sillä Helsingin yleisindeksi nousi kokonaisuudessaan 6,0 prosenttia 6 148 pisteeseen.

Omat osakesijoitukseni kehittyivät tammikuussa Helsingin yleisindeksiä paremmin ja nousivat peräti 7,9 prosenttia. Tätä kehitystä ajoivat erityisesti Neste Oilin, Nokian ja Saga Fursin positiivinen kurssikehitys. Saga Fursin osalta päädyin myös realisoimaan viimeisen parin vuoden aikana syntyneet voitot, kun myin kaikki salkussani olleet Saga Fursin osakkeet. Vaikka salkkuni kehittyi hyvin, henkilökohtainen kassavirtani oli sijoitussalkusta poispäin ja sijoitussalkkuni kokonaisarvo pysyi lähes kuukauden takaisella tasolla noin 47 000 eurossa.

Tammikuussa salkussani tapahtui varsin paljon muutoksia:

  • 24.1. myin noin 3400 euron erän Nokian osakkeita 3,41 euron kurssilla
  • 24.1. ostin noin 3400 euron erän osakkeita 3,27 euron kurssilla
  • 28.1. myin noin 3900 euron erän Saga Fursin osakkeita 24,75 euron kurssilla
  • 31.1. ostin noin 5 000 euron erän Fortumin osakkeita 14,00 euron kurssilla

Vaikka en tavallisesti tee päiväkauppaa, Nokian ostojen ja myyntien osalta kyse oli puhtaasta päivän sisäisestä taktikoinnista. Muutaman vuoden aikana kertyneet Saga Fursin voitot päätin realisoida, koska yhtiön ympärillä on viime aikoina tapahtunut paljon asioita, joiden katsoin lisänneen kyseisen sijoituksen riskiä huomattavasti. Saga Fursista on luvassa lisää vielä myöhemmin. Kuukauden viimeinen päivä ostin suhteellisen suuren erän Fortumin osakkeita, koska yhtiö on mielestäni varsin edullinen näkymiin suhteutettuna. 

Varallisuuteni jakauma 31.1.2013.
Varallisuuteni jakauma 31.1.2013.

Varallisuuteni historiallinen kehitys.
Varallisuuteni historiallinen kehitys.

2 comments

3
Hel

10
Hel

Sivut

Kommentit