Tammikuu 2011: Maltillista odottelua

Erinomaisen joulukuun jälkeen markkinat kehittyivät varsin maltillisesti tammikuussa. Tunnelma on ennen kaikkea odottava, sillä suurin osa yrityksistä julkaisee viime vuoden tuloksensa vasta helmikuussa. Tulosjulkistuskausi on kuitenkin käynnistynyt positiivisissa merkeissä ja uskon, että hyvä vire tulee myös jatkumaan helmikuussa.

Helsingin yleisindeksi nousi tammikuussa lopulta 7 798 pisteeseen, jolloin nousua kertyi kuukauden aikana noin 1,8 %. Myös oman osakesalkkuni kehitys oli positiivinen, vaikkakin 0,9 % arvonnousu jäi tällä kertaa hieman markkinoiden kehitysvauhdista. Tammikuussa salkkuni sisällössä ei tapahtunut muutoksia.

Henkilökohtainen kassavirtani oli tammikuussa hieman pakkasella, mikä aiheutti sen, että varallisuuteni laski viime kuun 43 200 eurosta noin 42 900 euroon. Osittain huono kassavirta johtuu siitä, että yrittäjänä tuloja tulee toisina kuukausina selvästi enemmän kuin toisina ja tammikuu oli tältä osin hiljainen.

Tulosjulkistuskausi on parhaimmillaan pääsemässä vilkkaimpaan vaiheeseen ja tänään keskiviikkonakin luvassa on useita mielenkiintoisia tulosjulkistuksia. Esimerkkeinä mainittakoon Fortum, F-Secure, Nordea ja UPM-Kymmene, joita kaikkia olen seurannut jo pitkään.

Myös markkinoiden kehityksen uskon jatkuvan tuloskauden läpi vahvana, sillä useimmat suomalaiset pörssiyritykset ovat vakaavaraisia ja kaikki merkit viittaavat siihen, että viime vuodesta muodostui monille kohtuullisen hyvä kasvun vuosi ainakin vuoteen 2009 verrattuna. Myös osinkokeväästä on näillä näkymin tulossa aurinkoinen, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Varallisuuteni jakauma tammikuun 2011 lopussa.
Varallisuuteni jakauma tammikuun 2011 lopussa.

Varallisuuteni historiallinen kehitys.
Varallisuuteni historiallinen kehitys.

Kommentit