Nokian (positiivinen?) tulosvaroitus tänä torstaina erittäin todennäköinen

Nokian tammi-maaliskuun tulosjulkistus on tapahtumassa virallisesti 18.4. eli reilun kahden viikon päästä torstaina. Silmät kannattaa pitää auki kuitenkin jo huomenna torstaina. Arvioni mukaan on hyvin todennäköistä, että Nokialta tulee tulosvaroitus ja ennakkotietoja alkuvuoden tuloksesta jo tänä torstaina. Arvioin, että tämän tapahtuman todennäköisyys on jopa yli 50 %.

Mistä tämä sitten johtuu?

Tammikuun tulosjulkistuksessa Nokia maalasi hyvin epäselvät näkymät tulevaisuudesta. Laitteet ja palvelut -segmentin liikevoiton arvioitiin olevan alkuvuonna -2,0 % vaihteluvälin ollessa 4,0 % tämän ylä- alapuolella. Käytännössä Nokia siis arvioi, että Laitteet ja palvelut -segmentin liikevoitto on välillä -6,0 % ja 2,0 %. Nokia Siemens Networksin kannattavuuden arvioitiin taas olevan välillä -1,0 % ja 7,0 %. Uuden HERE-liiketoimintasegmentin kannattavuuden arvioitiin olevan "lievästi negatiivinen".

Nyt kun Q1 on takana, Nokialla alkaa olla jo tiedossa alkuvuoden tarkat kannattavuusluvut. Arvioiden vaihteluväli oli erittäin laaja, jolloin Nokialta voidaan odottaa jo pelkästään arvioiden tarkennusta tulosvaroituksen muodossa. Lisäksi on täysin mahdollista, että toteutunut kannattavuus ei ole kaikissa segmenteissä edes osunut arvioituun vaihteluväliin.

Juuri tänä torstaina tulosvaroitusta taas voidaan odottaa siitä syystä, että kaikki merkit viittaavat siihen, että Nokian hallitus kokoontuu säännöllisesti torstaisin kaksi viikkoa ennen tulosjulkistusta. On luontevaa, että tulosjulkistus annetaan tämän hallituksen kokouksen yhteydessä ja näin on käynyt aiemminkin.

Huomenna ajattelin ainakin itse pitää silmät auki, sillä siitä voi tulla mielenkiintoinen Nokia-päivä. Mikäli tulosvaroitusta ei huomenna tule, sitä ei todennäköisesti tule ollenkaan ennen osavuosikatsausta 18.4.

Kommentit