Nokian kurssi nousee kohisten - psykologinen 5 euron raja rikki!

Microsoft-kaupan myötä Nokian osakekurssi lähti lentoon, joka tuntuu jatkavan kauas ja korkealle. Tänään Nokia rikkoi omalla tavallaan psykologisen 5 euron rajan ja osakkeella käytiin kauppaa aamulla parhaimmillaan 5,10 euron tasolla. Ennen Microsoft-kauppaa Nokian kurssi oli aika tarkalleen 3,00 eurossa, joten muutamassa viikossa osakkeenomistajat ovat saaneet nauttia peräti 70 prosentin arvonnoususta!

Muutos on melkoinen, sillä aika tarkalleen vuosi sitten Nokia oli hyljeksitty osake, joka oli hinnoiteltu lähes konkurssikypsäksi. Alimmalla tasolla Nokian kurssi oli viime vuoden heinäkuussa ja sieltä on noustu jo peräti 275 %! Viiden euron tasolla Nokian osake oli viimeksi vuoden 2011 alussa. Onnittelut kaikille niille, jotka ovat onnistuneet aijoittamaan Nokia-ostoja tämän jälkeiselle ajalle!

Nokian osakkeen kurssikehitys viimeisen 14 kuukauden aikana.
Nokian osakkeen kurssikehitys viimeisen 14 kuukauden aikana.

Nokia on myös yksi oman salkkuni suurimmista sijoituksista, joten seuraan Nokian kehitystä tällä hetkellä erittäin tarkasti. Haasteena on, että Microsoft-kaupan myötä Nokian liiketoiminnat ovat levällään ja niiden todellista arvoa on vaikea analysoida. Osien summa -periaatteella nykyinen kurssitaso on kuitenkin helposti perusteltavissa ja nousuvaraakin edelleen on. Pankit ovat asettaneet viime aikoina Nokian tavoitehintoja uusiksi ja useimmilla tavoitehinta osuu 5 ja 6 euron väliin. Hurjimmat tavoitehinnat ovat kuitenkin jo yli 7 eurossa!

Entä kannattaako nykyisen nousun jälkeen myydä Nokian osakkeet, jos on onnistunut tekemään jopa muutaman sadan prosentin tuoton vuodessa? Jos Nokian osuus salkusta on kasvanut nousun myötä suureksi, voi ehdottomasti olla järkevää riskien hallinnan vuoksi ainakin vähentää Nokian osuutta salkusta. Nokian nousu voi edelleen jatkua, mutta satojen prosenttien tuottoa ei lähivuosina ole enää odotettavissa. Suurin nousu on mitä todennäköisimmin takana ja rationaalinen sijoittaja kotiuttaa nyt ainakin osan voitoista.

Kirjoittaja omistaa Nokian osakkeita. Blogi ei sisällä osakkeiden osto- tai myyntisuosituksia.

Kommentit