Nokia, oho minkä teit!

Edellisestä Nokiaa käsittelevästä blogimerkinnästäni on kulunut vain muutama päivä ja Nokia laittaa pihalle todellisen pommin, joka jäänee historiaan yhtenä yhtiön merkittävimmistä tapahtumista! Kallasvuon aikakausi on ohi ja ensimmäistä kertaa historiassa Nokian johtoon astuu muu kuin suomalainen.

Viime toukokuussa sekä kotimaisissa että kansainvälisissä medioissa oli käynnissä ”Kallasvuo ulos”-kampanja. Silloin Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila yritti rauhoitella tilannetta ja vakuutti luottmuksen Kallasvuohon olevan kunnossa. Kesän aikana Kallasvuon ympärillä pyörivä häly ehti jo laantua ja olin itsekin jo siinä uskossa, että Kallasvuo jatkaisi ainakin Meego-julkaisuihin saakka, jolloin voidaan todella sanoa, onko Nokia onnistunut kuromaan kilpailijoiden etumatkaa kiinni.

Kuten maailmassa usein käy, muutos tulee täysin yllättäen. Niin kävi tälläkin kertaa. Toimitusjohtajan vaihdoksella Nokia pyrkii selvästi vauhdittamaan uudistumistahtiaan entisestään. Itse otan toimitusjohtajan vaihdoksen positiivisesti vastaan ja niin näyttävät markkinatkin tekevän. Nokian kurssi on jälleen useiden prosenttien nousussa.

Uutena toimitusjohtajana aloittaa siis muutaman viikon päästä kanadalainen Stephen Elop, joka siirtyy Nokialle Microsoftin yrityspalveluiden johdosta. Nokian uusi toimitusjohtaja tulee siis ohjelmistofirmasta, mikä viestii siitä, että Nokia on yhä vahvemmin muuttumassa laitevalmistajasta ohjelmistovalmistajaksi ja palvelutuottajaksi. Uudesta toimitusjohtajasta en osaa tietystikään sanoa mitään henkilötasolla, mutta ainakin paperilla tilanne näyttää hyvältä!

Menee tietysti vähintään ensi vuoteen ennen kuin uusi toimitusjohtaja saa mitään merkittäviä muutoksia aikaan Nokian kaltaisessa jättimäisessä koneistossa. Markkinoiden positiiviset reaktiotkin perustuvat siis puhtaasti tulevaisuuden odotuksiin, jotka nyt ovat markkinoiden mielestä paremmat.

Toissapäivänä sanoin, että Nokia on viime aikaisten näyttöjen perusteella pääsemässä jälleen mukaan kilpailuun. Uuden toimitusjohtajan myötä uskon yhä vahvemmin Nokian käänteen onnistuvan ja olen entistäkin paremmalla mielellä Nokian osakkeenomistaja.

PS. Tämä oli jo viides Nokiaa käsittelevä blogimerkintä toukokuun jälkeen, joten Nokia on nyt hetken aikaa kiellettyjen aiheiden listallani. Paitsi tietysti, jos tapahtuu jotain vielä merkittävämpää. Aikaisemmat Nokiaa käsittelevät blogimerkintäni löydät täältä.

Kommentit